home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Értesítés Magyarkanizsa Község aratói számára
Hét Nap Online
2020.05.25.
LXXV. évf. 21. szám
Értesítés Magyarkanizsa Község aratói számára

Az idén is, mint minden évben, tűzvédelmi szempontú műszaki vizsgán kell átesnie minden arató-cséplőnek, gabonát és szalmát szállító, valamint préssel dolgozó traktornak, amely vizsgáztatást a községi Tűzoltószövetség mezőgazdasági gépeket vizsgáztató bizottsága fogja végezni minden faluban. A műszaki vizsgáztatás már június elején megkezdődik a következő beosztásban:

Június 1-én, hétfőn Völgyesen kezdődik a vizsgáztatás, reggel 8.00-kor a tejátvevő állomásnál, majd Oromon folytatódik 9.00-kor a vásártéren, 10.00-kor az óvodánál és 11.00-kor a velebiti úton a Mélykúti-ház előtt.

Június 2-án, kedden Tóthfaluban lesz a vizsgáztatás a Kultúrotthon előtt 8.00-tól, majd folytatja a bizottság Velebiten 10.00-tól a helybeli szövetkezet előtti téren.

Június 3-án, szerdán Oromhegyesen  kerül sor az ellenőrzésre, reggel  8.00 órától a jószágrakodónál, majd 9.30 órakor folytatódik a vásártéren.

Június 4-én, csütörtökön Magyarkanizsán, a vásártéren 8.00-kor kezdődik az ellenőrzés, Adorjánon folytatódik 10.00 órai kezdettel a paprikalerakó téren, a NIS Naftagas mellett.

Június 5-én, pénteken Martonoson kerül sor a vizsgáztatásra, reggel 8.00-kor a focipályánál, majd Kishomokon folytatódik 10:00 órától a tejfelvásárló helyen.

Június 8-án, hétfőn Kispiacon lesz a vizsgáztatás a vásártérnél 8.00-as kezdettel, majd folytatja a bizottság a silónál 9.00 órától.

Június 9-én, kedden Horgoson  kerül sor az ellenőrzésre, reggel  8.00-kor a horgosi Helyi Közösség udvarában a Vasút utcában.

Június 10-én és 11-én szerdán és csütörtökön pótnapot tart a bizottság, amikor az indokolt okokból vizsgáztatásról távolmaradt géptulajdonosokat keresik föl.

 

Ha valaki a gépet nem tudja a megadott helyszínekre hajtani, azt jelentse a megadott helyszíneken vagy a vizsgáztatást végző bizottság 063/825-23-90-es telefonszámán munkanapokon 8.00-tól-14.00-óráig.

A vizsgához, egyéb előírások mellet kötelező minden kombájnnál a 9 kilogrammos hitelesített tűzoltó készülék, ásó, lapát, szikrafogó és elsősegélydoboz, míg a traktoroknál a 2 vagy 3 kilogrammos hitelesített tűzoltó készülék és szikrafogó. Emellett az akkumulátorokat és egyéb elektromos vezetékeket szigetelőanyaggal kell borítani.

A tűzoltókészülékek hitelesítését Magyarkanizsán szervezetten végzik mindennap 7.00 és14.00 óra közötti időszakban a tűzoltólaktanyában (Karađorđeva 31)

A vizsgáztatási díjszabás összegét: kombájn után 2200,00 dinárt, traktor után 1200,00 dinárt a helyszínen kell kifizetni.

Az idei évben is a tűzvédelmi inspektorok sűrű ellenőrzésére lehet számítani kint a földeken is és magasak a büntetések is, ha olyan gépet találnak, amelyik nem esett át az ellenőrzésen.

                                                                             A   Községi Tűzoltó Szövetség

                                                              mezőgazdasági gépeket vizsgáztató bizottsága



(Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..