home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Zentán is gondot okoz a belvíz
(Tha)
2013.04.10.
LXVIII. évf. 15. szám
Zentán is gondot okoz  a belvíz

A Tisza vízállása Zentánál is folyamatosan növekszik. A folyó a bánáti oldalon már elöntötte az ártéri erdő egy részét, a város alatt pedig a rakpart alsó sétányát nyaldossák a hullámok, de a lakosságot jelenleg inkább a belvíz aggasztja. A hatalmas mennyiségű téli csapadék — csak márciusban háromhavi átlag hullott — egyre több helyen okoz gondot.

A Kisrét elnevezésű külvárosban — noha a DTD vállalat vízpumpái folyamatosan és megállás nélkül üzemelnek — néhol már a házakba is beszivárgott a víz. A másik problémás helyszínről, a Kertek helyi közösségből egyelőre nem érkeznek nyugtalanító hírek.
— Az illetékesek mindennap a helyszínen vannak, ellenőrzik a helyzetet — mondta Nagy Zoltán, aki a községi tanács tagjaként többek között a kommunális tevékenységekkel foglalkozik. Véleménye szerint a belvízhelyzet egyelőre viszonylag stabil, és „nem hiányoznak” a további nagy esőzések. A Kertekben a vízelvezető csatornák tisztításán és bővítésén is dolgoznak, a Kisrétben pedig a nyílt kanálisokban próbálják a vízszintet megtartani, esetleg csökkenteni.
Akik utaznak, azok megfigyelhették, hogy Vajdaság-szerte a réteken, kaszálókon, de a termőföldeken is összefüggő vízfelületek, kisebb-nagyobb tavak alakultak ki. Nincs ez másként Zenta községben sem, s a gazdák késnek a tavaszi munkálatokkal. A rengeteg csapadék miatt nem tudnak dolgozni munkagépeikkel az elázott földeken, így például a cukorrépa vetése még el sem kezdődött, pedig normális körülmények között ilyenkorra már általában befejeződik.   

Gergely József felvételei
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..