home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
XX. Hagyományaink Ünnepe Zentán
Tóth Lívia
2018.03.06.
LXXIII. évf. 9. szám
XX. Hagyományaink Ünnepe Zentán

„Három aranyos eper, Kázmérbú lesz jó ember…” — ezzel a mottóval tartották meg a hétvégén Zentán immár huszadik alkalommal a Hagyományaink Ünnepe elnevezésű rendezvényt.

A gálaműsor előtt eperből és más bogyós gyümölcsből készült hagyományos ételeket és italokat kóstolhattak az érdeklődők a Városi Múzeum kiállítási termében. A közszemlére tett finomságokat Nagy Miklós, a zentai Gazdakör gyümölcstermelőket egyesítő szakágának elnöke, az Észak–vajdasági Agrárszövetség elnöke, Nagy Abonyi Ágnes, a Városi Múzeum néprajzkutató szakmunkatársa és Vázsonyi Csilla, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet néprajzkutató–könyvtáros szakmunkatársa véleményezte.

Zenta község hagyományőrző és -ápoló csoportjai a Művelődési Házban mutatkoztak be. Az est vendége a szabadkai Juhász Zenekar és a zentai Sőregi Anna népdalénekes, a Fölszállott a páva, 2017 népzenei tehetségkutató szólóének kategóriájának döntőse volt. A jubiláris programnak rekordszámú fellépője volt, a község minden településéről több mint húsz tánccsoport, kórus, zenekar, mesemondó örvendeztette meg a közönséget.

A színpadi produkciókat Szabó Annamária népzene-pedagógus, népdalénekes, Rind Melitta néptáncpedagógus, néprajzkutató és Resócki Rolland néptáncpedagógus értékelte.

Az eseményt a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezte a Bethlen Gábor Alap és Zenta község önkormányzata támogatásával.


Tekintse meg az esemény teljes képgalériáját is, Herédi Krisztián felvételeit:▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..