XX. Hagyományaink Ünnepe Zentán

„Három aranyos eper, Kázmérbú lesz jó ember…” — ezzel a mottóval tartották meg a hétvégén Zentán immár huszadik alkalommal a Hagyományaink Ünnepe elnevezésű rendezvényt.

A gálaműsor előtt eperből és más bogyós gyümölcsből készült hagyományos ételeket és italokat kóstolhattak az érdeklődők a Városi Múzeum kiállítási termében. A közszemlére tett finomságokat Nagy Miklós, a zentai Gazdakör gyümölcstermelőket egyesítő szakágának elnöke, az Észak–vajdasági Agrárszövetség elnöke, Nagy Abonyi Ágnes, a Városi Múzeum néprajzkutató szakmunkatársa és Vázsonyi Csilla, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet néprajzkutató–könyvtáros szakmunkatársa véleményezte.

Zenta község hagyományőrző és -ápoló csoportjai a Művelődési Házban mutatkoztak be. Az est vendége a szabadkai Juhász Zenekar és a zentai Sőregi Anna népdalénekes, a Fölszállott a páva, 2017 népzenei tehetségkutató szólóének kategóriájának döntőse volt. A jubiláris programnak rekordszámú fellépője volt, a község minden településéről több mint húsz tánccsoport, kórus, zenekar, mesemondó örvendeztette meg a közönséget.

A színpadi produkciókat Szabó Annamária népzene-pedagógus, népdalénekes, Rind Melitta néptáncpedagógus, néprajzkutató és Resócki Rolland néptáncpedagógus értékelte.

Az eseményt a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezte a Bethlen Gábor Alap és Zenta község önkormányzata támogatásával.


Tekintse meg az esemény teljes képgalériáját is, Herédi Krisztián felvételeit:▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

XX. Hagyományaink Ünnepe Zentán
Riport
XX. Hagyományaink Ünnepe Zentán
Riport
Facebook

Támogatóink