XVI. Református Zenei Fesztivál – Budapest, 2019

XVI. Református Zenei Fesztivál – Budapest, 2019

Ajánló

Kölcsönvett indítógondolat: „A zene...olyan, mint a tavaszi vadvíz, feldúlja az értelem által aggályosan parcellázott, megművelt és megmunkált, szabályozott és fegyelmezett területeket. Ahová a zene kiárad, ott az értelem törvényei nem érvényesek többé.“ (Márai Sándor)


A szerző felvételei

Május 24-e és 26-a között rendezik meg Budapesten a XVI. Református Zenei Fesztivált (RZF).

A korábbi esztendőkhöz hasonlatosan, a szervezők ezúttal is több helyszínt töltöttek fel értékes, ingyenesen látogatható zenei és kulturális tartalommal. A ferencvárosi lokációk közül események lesznek a Bakáts-téren, a Kálvin-téren, a Ráday utca 28. második emeletén, vagyis a Dunamelléki Református Egyházkerület székházának dísztermében, a Lónyai Utcai Református Gimnáziumban, a Kálvin téri református templomban, az unitárius templomban és a KáLvin KaMaRa KerT-ben. A 2018-ban jegyzett felújítási munkálatok miatti „kényszerpihenő“ után a Józsefváros is visszatér a RZF vérkeringésébe. A Nemzeti Múzeum lépcsőit az 500 fős Fesztiválkórus tervezi „elfoglalni“, szombat esti szolgálata idején. Az idei református zenei fesztivál zárónapjának délelőttjén a vidéki és határon túli együttesek és kórusok ünnepi zenés istentiszteletek keretében szolgálnak majd Budapest református gyülekezeteiben.

Az idei rendezvény védnökletét dr. Szabó István, Steinbach József és dr. Fekete Károly református püspökök, valamint dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere vállalták. A projektum megálmodója és mozgatója Böszörményi Gergely fesztiváligazgató, a Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke.

Napokon belül — az Úr segedelmével! olvasóink is betekintést nyerhetnek az idei rendezvény fénybe írt mélységeibe. A fesztivál kiemelt eseményei, illetve annak gazdag kísérőrendezvényei egyaránt a testvéregyházi összetartozást, a hitet és a baráti kapcsolatok kialakulását segítik elő. A fesztivál lapozható programfüzete az alábbi linken érhető el: http://www.rzf.reformatus.hu/musorfuzet

A fényképmelléklet fotói a 2018. évi RZF idején készültek.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fesztivál rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

XVI. Református Zenei Fesztivál – Budapest, 2019
Fesztivál
  • MTI
  • 2020.03.22.
  • LXXV. évfolyam 12. szám
XVI. Református Zenei Fesztivál – Budapest, 2019
Fesztivál
  • MTI
  • 2020.03.11.
  • LXXV. évfolyam 11. szám
Facebook

Támogatóink