home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Versünnep Fesztivál
2017.05.04.
LXXII. évf. 18. szám
Versünnep Fesztivál

Vajdasági elődöntő amatőr versmondóknak

A Versünnep Alapítvány 2017-ben ismét megrendezi a Versünnep Fesztivált. A rendezvénysorozat tizenkét éve indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelven született irodalmi alkotásokra, és népszerűsítse a művészi versmondást.

 

A szervezők a fesztivál keretében ezúttal is meghirdetik az amatőr versmondók versenyét, melyre az általános iskolák alsós és felsős diákjai, valamint középiskolások jelentkezhetnek. A vajdasági elődöntőt május 20-án, szombaton, 10 órai kezdettel tartjuk meg Csókán, a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában, a Tisza mente utca (Potiska) 18. alatt.

A Versünnep tematikája nyitott, bármely magyar klasszikus vagy kortárs költő magyar nyelven írt költeményével lehet nevezni. A versválasztás megkönnyítése érdekében felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy 2017-ben a 200 évvel ezelőtt született és 135 évvel ezelőtt elhunyt Arany Jánosra, a 140 évvel ezelőtt született Ady Endrére és a 130 évvel ezelőtt született és 50 éve elhunyt Kassák Lajosra emlékezünk. A szavalás nem haladhatja meg az öt percet.

Az elődöntő legjobbjai részvételi jogot nyernek a Diákseregszemle döntőjére, melyet június 3-án rendeznek meg Budapesten, a Pesti Vigadóban, az MMA székházában.

A vajdasági elődöntőre május 15-éig lehet jelentkezni Tóth Líviánál, a Móra Ferenc MME irodalmi csoportjának vezetőjénél a hetnap.livia@gmail.com e-mail-címen, a Móra Ferenc MME Facebook-oldalán vagy e-mail-címén: moraferencmme70@gmail.com, illetve levélben a következő postacímen:
Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület
Potiska 18.
23320 Csóka

A jelentkezésben tüntessék fel a versenyző adatait (név, helység, iskola vagy művelődési egyesület, osztály), a felkészítő tanár vagy a kísérő nevét és elérhetőségét (telefonszám vagy e-mail-cím), a választott vers címét és időtartamát.

A Versünnep Alapítvány együttműködő partnerei a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon.

Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Csóka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..