home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Vers-, énekelt vers és prózamondó verseny
2017.01.28.
LXXII. évf. 4. szám
Vers-, énekelt vers és prózamondó verseny

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete meghirdeti a JÓZSEF ATTILA XII. NEMZETI VERS-, ÉNEKELT VERS ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY vajdasági elődöntőjét, amelyre Bácsfeketehegyen kerül sor február 25-én, 10 órakor a kultúrotthonban.

FELHÍVÁS

„Igazán
csak itt mosolyoghatsz, itt sírhatsz.
Magaddal is csak itt bírhatsz,
óh lélek! Ez a hazám.”
(József Attila)
 
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete meghirdeti a JÓZSEF ATTILA XII. NEMZETI VERS-, ÉNEKELT VERS ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY vajdasági elődöntőjét, amelyre Bácsfeketehegyen kerül sor február 25-én, 10 órakor a kultúrotthonban.

1.  A versenyre amatőr vers- és prózamondók jelentkezését várjuk, akik betöltötték 14. életévüket, és befejezték tanulmányaik nyolcadik évfolyamát.

2.  A jelentkezők öt verssel vagy prózával nevezhetnek az alábbiak szerint:

— két József Attila-vers vagy -próza;

— egy vers vagy próza az egyetemes magyar irodalomból választva (a kategórián belül a versmondók figyelmébe ajánljuk a kortárs — ma élő — magyar írókat, költőket);

— egy vers vagy próza a világirodalomból — műfordítás;

— A Jó szerencsét! Emlékév alkalmából egy vers vagy próza választása az Új Forrás című irodalmi folyóiratból vagy a József Attila Megyei és Városi Könyvtár által összeállított bibliográfiából. Az Új Forrás elérhető a könyvtárakban és a www.ujforras.hu címen, a bibliográfia pedig a www.avertesagoraja.hu, www.vers.hu címen.

A vajdasági elődöntőn két művet hallgat meg a zsűri: egy József Attila-szöveget és egy verset vagy prózát az egyetemes magyar irodalomból.

Az elődöntőről három versenyző jut tovább az április 6-a és 8-a között esedékes döntőbe Tatabányára.

Az országos döntőbe jutott versenyzők nevezési díja 3000 Ft, mely összeget a küldő intézmények, szervezetek is átvállalhatják.

A vajdasági elődöntőre február 17-éig lehet jelentkezni a vmve.versmondo@gmail.com e-mail-címen, információt pedig a 069/30-50-966-os telefonszámon kaphatnak Hajvert Ákostól. A jelentkezési lapot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet weboldaláról (www.vmmi.org) vagy a VMVE Facebook-oldaláról tölthetik le.

Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..