home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Várhelyi: Be kell tartanunk a Nyugat-Balkánnak tett ígéreteinket
2021.09.15.
LXXVI. évf. 37. szám
Várhelyi: Be kell tartanunk a Nyugat-Balkánnak tett ígéreteinket

Be kell tartanunk a Nyugat-Balkánnak tett ígéreteinket - ezt Várhelyi Olivér mondta a Magyar Nemzetnek.

Az uniós bővítési biztos szerint az afgán válság megmutatta, hogy súlyos következményei vannak, amennyiben a geopolitikai választásaikban nem kellően erélyesek és következetesek. Kiemelte, a Nyugat-Balkán földrajzilag sokkal közelebb van, mint Afganisztán, ebből következik, hogy Európa első számú választása az kell legyen, hogy integrálja a térséget. Várhelyi Olivér arról is beszélt, hogy szerinte egészen nyilvánvaló, hogy Szerbiában új lendületet kapott a reformfolyamat. Hozzátette, ennek kiemelt területe a jogállamiság. Az uniós bővítési biztos hangsúlyozta, a szerb kormányzat komoly és nehéz politikai döntéseket hozott meg, és eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeiket. Várhelyi azt mondta, a maga részéről a messzemenőkig támogatja az előrelépést. Hozzátette, innentől fogva a tagállamokon múlik, hogy egy-két kivétellel, de az összes tárgyalási fejezet megnyílik-e Szerbiával még ebben az évben.

Fotó: europa.eu

Forrás: magyarnemzet.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..