home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Vandál betörés Oroszlámoson
M. K. E.
2004.12.15.
LIX. évf. 50. szám

Ebben a tanévben már harmadszor hatoltak be illetéktelenül a gyermekintézménybeAz elkövetők az épület udvari teraszának az ablaküvegét betörve jutottak be az oroszlámosi óvodába, és ott minden mozdíthatót, ami az útjukba került, felfordítottak, szétdobáltak: a játékokat, az asztalokat, a székeket, a...

Ebben a tanévben már harmadszor hatoltak be illetéktelenül a gyermekintézménybe
Az elkövetők az épület udvari teraszának az ablaküvegét betörve jutottak be az oroszlámosi óvodába, és ott minden mozdíthatót, ami az útjukba került, felfordítottak, szétdobáltak: a játékokat, az asztalokat, a székeket, a virágtartókat, a munkaköpenyeket. A szekrények ajtaját letépték, a falitáblát kiszakították a helyéről, elloptak egy kazettás magnót, és összetörték a televíziót. Az eset éjjel történt, de a falu központjában.
A legszomorúbb viszont az, hogy az ismeretlen tettesek, akik remélhetőleg nem sokáig maradnak azok, már harmadszor hatoltak be illetéktelenül a gyermekintézménybe. Először szeptemberben, amikor főleg élelmi- és tisztítószereket vittek magukkal. Októberben az eurokrém és csokis tej készletet dézsmálták meg a hívatlan vendégek. Novemberben, a harmadik alkalommal nem sikerült bejutniuk a kamrába, talán ezért hagytak maguk után akkora felfordulást.
A mester és az óvónők gyorsan rendet tettek, de a gyermekeket így is kétnapos kényszerpihenőre kellett küldeni. A kicsik, egy-két kivétellel, szerencsére semmit sem láttak a hatalmas cirkuszból. A helyi közösség vezetősége pedig vállalta, megvásárolja a tönkretett műszaki cikkeket. Az óvoda udvari teraszára viszont drótháló kerül, amelytől a nem várt látogatók távoltartását várják. Az ott dolgozók azt mondják, majd kitalálnak valami kedves díszítést, hogy ne legyen olyan visszatetsző az ovisok szemében.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..