home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Valami véget ér(t)
Tóth Tibor
2012.12.12.
LXVII. évf. 50. szám
Valami véget ér(t)

December 6-án immár tizenegyedik alkalommal keltek útra a hajdújárási, noszai, ludasi és királyhalmi Mikulások, hogy ajándékokat osztogatva örömet szerezzenek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A huszonöt tagú, fiatalokból és idősebbekből álló társaság először a szabadkai Kolevka gyermekotthonba látogatott el, s tetszetős kis csomagokkal kedveskedtek a meglepődött kicsinyeknek.

A díszes társaság útja ezt követően a Városházára vezetett, ahol a messziről jött fehérszakállúakat Kern Sólya Mária, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke fogadta. A beszélgetés után a Mikulások útja a hajdújárási, a noszai, a királyhalmi és a ludasi óvodákba és iskolákba vezetett, ahol a gyerekek Mikuláshoz kapcsolódó versekkel és énekekkel köszönték meg az ajándékot. A hajdújárási Lurkóház lakóiról sem feledkeztek meg, a gyerekek tanulás közben is határtalan szeretettel fogadták a messziről jött társaságot. A sorból az említett négy település polgárai sem maradtak ki, hiszen a Mikulások a hideg ellenére is kitartóan rótták az utcákat, és egy szem cukorkával kedveskedtek a járókelőknek. A tartalmas nap Mikulás-diszkóval zárult, régi és új slágerekre több mint nyolcvanan ropták a táncot. Begovics János, a Mikulás-futás főszervezője megköszönte mindazon intézmények, magánvállalatok és magánszemélyek segítségét, akik támogatták e nemes eseményt, s hozzájárultak megrendezéséhez, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az egyre nehezebb anyagi helyzet miatt a Mikulások valószínűleg nyugdíjba vonulnak, és a sikeres történet végére, bármilyen fájó is ez mindenkinek, pont kerül. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..