home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Vajdasági Szép Magyar Könyv, 2017
2017.12.20.
LXXII. évf. 50. szám
Vajdasági Szép Magyar Könyv, 2017

Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idén is felhívja a kiadók, a kiadói tevékenységet is végző szervezetek figyelmét, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, melyet a szövetség az év legszebben gondozott, magyar nyelvű, vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2017. január 1. — december 31. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.

Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A pályázaton Szerbia Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is végző szervezetek vehetnek részt Szerbia Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre emellett társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni — ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó Szerbia Köztársaság területén legyen bejegyezve.

A háromtagú kuratórium a díjakat és az elismerő okleveleket hét kategóriában osztja ki:

gyermek- és ifjúsági kiadványok;

♦  szépirodalmi kiadványok;

♦  általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei;

♦  tankönyvpótló és -kiegészítő kiadványok;

♦  tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok;

♦  művészeti könyvek és albumok;

♦  könyvsorozat (legalább három kötet).

A díjszabályzat értelmében, ha a kiadó könyvsorozat kategóriában nyújtja be kiadványait, a könyvsorozatot alkotó egyedi kötetekkel más kategóriában nem pályázhat. A sorozat első kötetének megjelenési éve nem lehet korábbi 2004-nél. Az a kiadó, amely a könyvsorozat kategóriában kiírt pályázaton díjat nyer, a sorozatban megjelenő további kiadvánnyal/kiadványokkal — egyedi kötettel, kötetekkel — leghamarabb két év múlva pályázhat.

A pályázatra nevezendő kiadványokat 2 (két) példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség postacímére: 24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerbia Köztársaság.

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét alkotó nevezési lap kitöltése, melyet a nevezett kiadványok mellett nyomtatott formában a pályázó bélyegzőjével, valamint a pályázó hivatalos képviselőjének kézjegyével hitelesítve szükséges megküldeni. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség egyúttal felkéri a szervezeteket, hogy nevezési lapjaikat elektronikus úton — az office@vmmsz.org e-mail-címre — is küldjék meg. Könyvsorozat kategória esetében az egyedi kiadványok pályázási adatlapjától eltérő nevezési lap kitöltése szükséges.

Nevezési, postára adási határidő: 2017. december 30-a.

A díjakat és az elismerő okleveleket a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepségének keretében, 2018. január 12-én nyújtják át a zentai Művelődési Ház színháztermében.

Bővebb információ a +38169/551-82-22-es telefonszámon, valamint az office@vmmsz.org e-mail-címen kérhető.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..