home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Vajdasági Szép Magyar Könyv 2014
2015.01.17.
LXX. évf. 2. szám
Vajdasági Szép Magyar Könyv 2014

A magyar kultúra napjának január 16-án Zentán megtartott központi ünnepségén kihirdették a Vajdasági Szép Magyar Könyv 2014 című pályázat eredményét.

A bírálóbizottság a 2014. évi szép magyar könyv díjat az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetnek ítélte oda FOTO Lazukićanna című könyvéért; a legszebb gyermek- és ifjúsági könyv díját a szabadkai Életjel Könyv kapta Csík Mónika Pópopó és Totyka című könyvéért; a legszebb művészeti könyv, album díját a Szabadkai Városi Múzeumnak érdemelte ki dr. Ninkov Kovacsev Olga Vajdasági magyar galéria (1830–1930) című könyvéért; a legszebb szépirodalmi könyv díját az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetnek ítélték oda Antalovics Péter Örökszoba című könyvéért; a legszebb tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok kategóriájában a díjat a zentai Vajdasági Magyar Művelődési Intézetnek ítélték oda a Mák Ferenc szerkesztésében készült Egy patrícius a titkok kapujában című könyvért; a legszebb Könyvsorozat díját pedig a zentai Vajdasági Magyar Művelődési Intézet VersZene című sorozata érdemelte ki. Könyvészeti összképét tekintve a tankönyvpótló és tankönyv-kiegészítő kiadványok mezőnyében a szakbizottság nem osztott ki díjat, csupán dicsérő oklevelet. A szakbizottság dicsérő oklevelet adományozott a zentai zEtna Kiadónak Sinkovics Péter Orfeum című kötetében szereplő illusztrációkért, amelynek szerzője Farkas L. Zsuzsa; az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetnek Benedek Miklós Mintha Emberekből Állna című kötetében szereplő illusztrációkért, amelynek szerzője Blaskó Árpád; az újvidéki Magyar Szó Kft.-nek, Magyar Szó – Hét évtized című kiadványukért, amelynek vizuális arculatát Léphaft Pál karikaturista alkotta meg; valamint a Szabadkai Városi Múzeum Raffai Judit Megkomponált fényképek – szabadkai fényképészek 1860 és 1941 között című kötetéért, amelynek grafikai előkészületeit Harangozó Attila végezte. A tankönyvpótló és -kiegészítő kiadványok kategóriájában a szakbizottság dicsérő oklevelet adományozott az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetnek a Szia! Jó napot! Viszlát! – Magyar Nyelvkönyv kötetéért.

Forrás: Vajdaság Ma


Fotó: Hét Nap/Szabó Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..