home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
VILÁGKUPA ÓBECSÉN
Szilágyi Edit
2009.11.11.
LXIV. évf. 45. szám

Az idén májusban az óbecsei Orion Művelődési egyesület szervezésében tartották meg Óbecsén a táncvilágbajnokságot. Október végén, a Nemzetközi Táncszövetség közgyűlés szervezői voltak, amelyen részt vettek a szakmai, a technikai bizottság és a pontozó bizottság elnökei, azaz Szerbia, Oroszország, Le...

Az idén májusban az óbecsei Orion Művelődési egyesület szervezésében tartották meg Óbecsén a táncvilágbajnokságot. Október végén, a Nemzetközi Táncszövetség közgyűlés szervezői voltak, amelyen részt vettek a szakmai, a technikai bizottság és a pontozó bizottság elnökei, azaz Szerbia, Oroszország, Lengyelország és Magyarország táncszövetségének elnökei, hallottuk Pfau Kálmán ügyvédtől a ME elnökétől, és Tóth Ferenc koreográfustól, és nemzetközi pontozóbírótól, aki egyben a nemzetközi Táncszövetség koordinátora és a technikai bizottság tagja. Összejövetelük az utóbbi évek legrangosabb történéseinek egyike, előtte már az egyesület tagjainak fellépésével és a szervezés révén az említett Művelődési Egyesület Óbecsét a nemzetközi tánc fővárosává tette.
A közgyűlésen összegeztek, megtárgyalták az eddig elért eredményeket, az esetleges mulasztásokat, a Nemzetközi Szövetség fejlődésének lehetőségeit, tempóját, a prioritásokat. A Szövetség munkáját komoly szakmai háttér övezi, amire vitathatatlan biztosíték a táncművészeti főiskolák és egyetemek docenseinek, tanárainak, akrobatikai szakértőinek, országos vezető edzőknek, valamint a világbajnokok jelenléte. Éppen ezért és a már elért eredmények miatt, igen fontos úgy az értékelés, mint a tervezés.
A versenyek szervezésénél pályázni kell a szervezési jogért, mondta Tóth Ferenc. Tavaly így jutottak el az Európa kupa megszervezéséig. Az idén a szezon öt lehetséges Világkupájából az elsőt az Orion szervezte. A szóló, duó, párkategóriában a versenyzők teljesítményét pontozzák, selejtező következik, majd az összeadott pontok eredményének függvényében megkapják a világranglistát. A döntőbe öt sikeres verseny után lehet bejutni, amihez természetesen folyamatos jelenlét szükségeltetik, és a lehetőség csak a legjobbaknak adatott meg.
Az Oriont a nemzetközi Táncszövetség arany-diplomával jutalmazta, mert az Óbecsén megtartott Világbajnokságot ítélte a nemzetközi Tánc Szövetség a legminőségesebben megszervezettnek. Ezen kívül Tóth Ferenc aranyminősítésű diplomát kapott, ami a legrangosabb elismerés szakmai téren.
Az Orion tervei és álmai eltérőek. Terveik valóra váltásán dolgoznak, már a Karácsonyi gálára készülnek, egy hónapon belül a magyarországi megmérettetésen lesznek, utána következik a Világkupa. Arról álmodnak, hogy egyszer az önkormányzat segítsége eléri azt a szintet, amiből valójában fenn tudják tartani magukat, és hogy megoldódik a székhely és a teremhiány gondja is. Annál is inkább, mert eredményeik, és fennállásuk másfél évtizede elég bizonyíték arra, hogy mindezt megérdemelnék.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..