VILÁGKUPA ÓBECSÉN

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

VILÁGKUPA ÓBECSÉN

Az idén májusban az óbecsei Orion Művelődési egyesület szervezésében tartották meg Óbecsén a táncvilágbajnokságot. Október végén, a Nemzetközi Táncszövetség közgyűlés szervezői voltak, amelyen részt vettek a szakmai, a technikai bizottság és a pontozó bizottság elnökei, azaz Szerbia, Oroszország, Le...

Az idén májusban az óbecsei Orion Művelődési egyesület szervezésében tartották meg Óbecsén a táncvilágbajnokságot. Október végén, a Nemzetközi Táncszövetség közgyűlés szervezői voltak, amelyen részt vettek a szakmai, a technikai bizottság és a pontozó bizottság elnökei, azaz Szerbia, Oroszország, Lengyelország és Magyarország táncszövetségének elnökei, hallottuk Pfau Kálmán ügyvédtől a ME elnökétől, és Tóth Ferenc koreográfustól, és nemzetközi pontozóbírótól, aki egyben a nemzetközi Táncszövetség koordinátora és a technikai bizottság tagja. Összejövetelük az utóbbi évek legrangosabb történéseinek egyike, előtte már az egyesület tagjainak fellépésével és a szervezés révén az említett Művelődési Egyesület Óbecsét a nemzetközi tánc fővárosává tette.
A közgyűlésen összegeztek, megtárgyalták az eddig elért eredményeket, az esetleges mulasztásokat, a Nemzetközi Szövetség fejlődésének lehetőségeit, tempóját, a prioritásokat. A Szövetség munkáját komoly szakmai háttér övezi, amire vitathatatlan biztosíték a táncművészeti főiskolák és egyetemek docenseinek, tanárainak, akrobatikai szakértőinek, országos vezető edzőknek, valamint a világbajnokok jelenléte. Éppen ezért és a már elért eredmények miatt, igen fontos úgy az értékelés, mint a tervezés.
A versenyek szervezésénél pályázni kell a szervezési jogért, mondta Tóth Ferenc. Tavaly így jutottak el az Európa kupa megszervezéséig. Az idén a szezon öt lehetséges Világkupájából az elsőt az Orion szervezte. A szóló, duó, párkategóriában a versenyzők teljesítményét pontozzák, selejtező következik, majd az összeadott pontok eredményének függvényében megkapják a világranglistát. A döntőbe öt sikeres verseny után lehet bejutni, amihez természetesen folyamatos jelenlét szükségeltetik, és a lehetőség csak a legjobbaknak adatott meg.
Az Oriont a nemzetközi Táncszövetség arany-diplomával jutalmazta, mert az Óbecsén megtartott Világbajnokságot ítélte a nemzetközi Tánc Szövetség a legminőségesebben megszervezettnek. Ezen kívül Tóth Ferenc aranyminősítésű diplomát kapott, ami a legrangosabb elismerés szakmai téren.
Az Orion tervei és álmai eltérőek. Terveik valóra váltásán dolgoznak, már a Karácsonyi gálára készülnek, egy hónapon belül a magyarországi megmérettetésen lesznek, utána következik a Világkupa. Arról álmodnak, hogy egyszer az önkormányzat segítsége eléri azt a szintet, amiből valójában fenn tudják tartani magukat, és hogy megoldódik a székhely és a teremhiány gondja is. Annál is inkább, mert eredményeik, és fennállásuk másfél évtizede elég bizonyíték arra, hogy mindezt megérdemelnék.
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

VILÁGKUPA ÓBECSÉN
Bánáti Újság
VILÁGKUPA ÓBECSÉN
Fiatalok Fiataloknak
  • KONCZ Erzsébet
  • 2012.08.29.
  • LXVII. évfolyam 35. szám
Facebook

Támogatóink