home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Uruguay–Portugália 2:1 (1:0)
Tóth Tibor
2018.07.01.
LXXIII. évf. 25. szám
Uruguay–Portugália 2:1 (1:0)

Nyolcaddöntő

Szocsi, Fist Stadion, 44 287 néző, vezette: Ramos (mexikói)

Gólszerzők: Cavani a 7. és a 62., illetve Pepe az 55. percben.

Uruguay: Muslera – Cáceres, J. Giménez, Godín, Laxalt – Nández (C. Sánchez), Torreira, Vecino, Bentancur (C. Rodríguez) – Suárez, Cavani (Stuani)

Portugália: Rui Patrício – R. Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (Quaresma), Joao Mário (Manuel Fernandes) – Guedes (André Silva), Ronaldo.

Mindössze hét perc elég volt a Suárez-Cavani csatárkettősnek, hogy Uruguay megszerezze a vezetést. A Barcelona támadója pazaron ívelt a tizenhatoson belülre, az ötösnél érkező Cavani pedig védhetetlenül fejelt a portugál kapuba.

Az uruguayiak a vezetés tudatában lassították a játékot, ami az 55. percig sikerült is nekik, ekkor azonban egy szöglet után Pepe kiegyenlítette az állást. Portugália még ünnepelt, amikor egy gyors támadás végén Cavani mesterien csavarta a labdát az Európa-bajnok hálójába. Az utolsó félórában Portugália meddő mezőnyfölényben játszott, Uruguay csak a védekezéssel törődött. Az idő múlásával egyre több hiba csúszott a portugálok játékába, Uruguay pedig hidegvérűen őrizte minimális előnyét.

A nyolcaddöntőben a dél-amerikai válogatott Franciaországgal mérkőzik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..