home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ünneplőben a város
Bíró Tímea
2017.12.16.
LXXII. évf. 50. szám
Ünneplőben a város

Eljött az ideje, hogy Szabadka is karácsonyi színekbe öltözzön, és az utcán a forralt bor fűszeres illatát érezve mi is ráhangolódjunk az ünnepekre. Erre az immár hetedik alkalommal megrendezett Winterfest elnevezésű téli vásár is lehetőséget nyújt.

December 5-én, 18 órakor karácsonyi dalok csendültek fel Csikós Krisztina kórusvezető vezényletével a Köztársaság téren. Ezután Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója, Horvát Tímea alpolgármester és Veljko Vojnić, a városi képviselő-testület elnökhelyettese elmondták ünnepi beszédüket, és ezzel megnyitották a vásárt.


A szerző felvétele

A szép számban összegyűlt érdeklődőknek az alporgármesternő elmondta, hogy Szabadka is képes az európai városok nyomdokaiba lépni, és a polgárok megérdemlik, hogy az ünnepi időszakban a város csillogjon.

— Nemcsak Budapesten, Szegeden, illetve Grazban vagy Bécsben vannak ünnepi vásárok, hanem Szabadkán is. Nagy a látogatottsága, és az elmúlt hat alkalom arról tanúskodik, hogy igen minőségi kiállítótermékeket és szórakoztató alkalmakat találhatnak meg itt a szabadkaiak. Sokan nem tudnak csoda szép helyekre eljutni, ezért a gyönyörű városházánk előtti téren a téli-karácsonyi vásárral olyan tartalmat adunk a Szabadkai Piacok Közvállalattal karöltve, amelynek minden szabadkai örül. Ennek nemcsak az a lényege, hogy az emberek kijönnek a térre, és esetleg üzletet kötnek, vagy finom ételt-italt, karácsonyi ajándékot vásárolnak a szeretteiknek, hanem arra is alkalom, hogy a szürke hétköznapokból és a gondokból egy kicsit kimeneküljünk. Azt hiszem, hogy a karácsony az adventra való felkészülés, tehát a remény, a szeretet és a család jegyében kell, hogy elmúljon, de biztosan belefér minden szabadkai életébe, hogy az elkövetkező néhány napban a családdal együtt végigsétáljon a téli vásáron, és esetleg vegyen is valamit. Szabadka önkormányzata támogatja a rendezvényt. Mi itt vagyunk önöknek, önök nélkül pedig nem volna ekkora a látogatottság. Ez a bizonyítéka annak, hogy jó irányba haladunk.


Szabó Attila felvétele

A 2017. december 5-e és 2018. január 13-a között látogatható Winterfesten kézművestermékek, forralt bor és karácsonyi finomságok sokasága várja a látogatókat.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..