home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ünneplés - másképpen ...
Martinek Imre
2011.02.02.
LXVI. évf. 5. szám
Ünneplés - másképpen
  ...

Ünneplés - másképpen
Csoportkép - Lőcsei Ilona felvételeTartalmas programfelhozatallal, ám a vártnál jóval szerényebb visszhanggal ünnepelték meg az idén Hertelendyfalván a magyar kultúra napját. Az ünnep előestéjén Szarka Ákos bácsfeketehegyi fiatal versmondó önálló műsorát élvezhette a köz...

Ünneplés - másképpen
Csoportkép - Lőcsei Ilona felvétele

Tartalmas programfelhozatallal, ám a vártnál jóval szerényebb visszhanggal ünnepelték meg az idén Hertelendyfalván a magyar kultúra napját. Az ünnep előestéjén Szarka Ákos bácsfeketehegyi fiatal versmondó önálló műsorát élvezhette a közönség, január 22-én pedig a falu hétvégi óvodásait fogadta egy anyanyelvápoló játszó- és alkotóház keretében a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület.
A pancsovai külváros általános iskolájában alig folyik magyar tannyelvű oktatás, de sajnos, az óvodások esetében sem jobb a helyzet. Ezen igyekeztek némileg enyhíteni, és évekkel ezelőtt elindult a játszóházak koncepciójára épülő hétvégi óvoda. Működtetését a hertelendyfalvi református egyházközség szorgalmazta, teret is biztosítva az elképzeléshez. A gyermekekkel napjainkban Kerekes Klára, Balog Hajnalka és Lőcsei Márta óvónők foglalkoznak. Legutóbb a vojlovitzi kultúrházban rendeztek találkozót a település magyar ajkú óvodásai és kisiskolásai számára. Az elsősorban anyanyelvápoló találkozón többféle, kreativitást fejlesztő műhelymunka folyt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..