home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Ünnepi pillanatok Visegrádról
2019.05.07.
LXXIV. évf. 18. szám
Ünnepi pillanatok Visegrádról

A Szent György Lovagrend április 27-én tartotta meg Visegrádon rendes évi conventjét, valamint hagyományos rendezvényét is a helyi Szent György katolikus templomban. Ünnepi szentmisével rajtolva, mintegy kétszáz lovag jelenlétében.


Balázs József felvételén az új lovagok: Halmai János, Tápai Róbert, Martinek Imre, Kátity Enikő és Rancz Károly elöljárójukkal, Konrád Emma lovagdámával, bánáti priorral
 

A szertartás után a rend tagjai Mátyás király palotájáig vonultak, az új lovagok felavatásának színhelyére. A lovagrend bánáti priorátusából ez alkalommal öt várományos nyert felvételt: Rancz Károly Pancsováról, Martinek Imre Torontálvásárhelyről, Tápai Róbert Nagykikindáról, Kátity Enikő Szajánból és Halmai János plébános Törökbecséről. Az új lovagokkal együtt immár tizenöt fős bánáti priorátus a délvidéki nagypriorátus legnagyobb része lett.

A lovagavatás után a lovagrend kancellárja kitüntetéseket adományozott mindazon rendtársaknak, akik az elmúlt évben kiemelkedő munkát végeztek a szervezetben. A nagybecskereki Balázs József lovag a Szent György Lovagrendnek a Szent Koronával ékesített lovagkeresztjét vehette át, a kultúra és a média terén tett kiemelkedő tevékenységéért.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..