Ünnepi hangulatban

Ünnepi hangulatban

A 170 évvel ezelőtti eseményekre emlékeztek Torontálvásárhelyen a helyi József Attila Művelődési Otthon és a falu Moša Pijade Elemi Iskola közös szervezésében. Március tizenötödikén.
A közel egyórás irodalmi és zenés összeállítás nemcsak a múltat elevenítette fel, de a jelenben gyökerező jövőképnek is teret biztosított. Hangsúlyozván, imára is szükségünk lészen, hiszen az Úr nem teremtett bennünket kósza szélnek! Sokkal inkább érző embereknek, akiknek – még így, megfogyatkozva és széjjelszóratva is, a haza becsülete és annak szabadsága, illetve a függetlenség maradt értékrendjének a csúcsán.


 

A műsorban elhangzott versek, karművek, hangszeres megnyilvánulások és történelmi vonatkozású szemelvények tolmácsolói Becsei Nagy Klaudia, Kalánka Judith, Lálity Urbán Emese, Bakator János, Győri Lívia és Leonárd, Csende Eléna, Kliment Andrea, Máté Aranka, Szolnoki Ervin és Máté Norbert voltak. A Torontálvásárhelyi Református Egyházközség Dalárdájának különítménye Tóth Zsolt kántor vezényletével lépett fel. Az iskola tanulóit Zairi Györgyike és Onjin-Hartig Viktória tanárnők készítették fel.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink