home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ünnepi hangulatban
Martinek Imre
2018.03.15.
LXXIII. évf. 11. szám
Ünnepi hangulatban

A 170 évvel ezelőtti eseményekre emlékeztek Torontálvásárhelyen a helyi József Attila Művelődési Otthon és a falu Moša Pijade Elemi Iskola közös szervezésében. Március tizenötödikén.




A közel egyórás irodalmi és zenés összeállítás nemcsak a múltat elevenítette fel, de a jelenben gyökerező jövőképnek is teret biztosított. Hangsúlyozván, imára is szükségünk lészen, hiszen az Úr nem teremtett bennünket kósza szélnek! Sokkal inkább érző embereknek, akiknek – még így, megfogyatkozva és széjjelszóratva is, a haza becsülete és annak szabadsága, illetve a függetlenség maradt értékrendjének a csúcsán.


 

A műsorban elhangzott versek, karművek, hangszeres megnyilvánulások és történelmi vonatkozású szemelvények tolmácsolói Becsei Nagy Klaudia, Kalánka Judith, Lálity Urbán Emese, Bakator János, Győri Lívia és Leonárd, Csende Eléna, Kliment Andrea, Máté Aranka, Szolnoki Ervin és Máté Norbert voltak. A Torontálvásárhelyi Református Egyházközség Dalárdájának különítménye Tóth Zsolt kántor vezényletével lépett fel. Az iskola tanulóit Zairi Györgyike és Onjin-Hartig Viktória tanárnők készítették fel.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..