Ünnepi gyertyagyújtás

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Ünnepi gyertyagyújtás

Elsőáldozási emlék - Torontálvásárhely, 2009.Torontálvásárhelyen Szent Iván havának második vasárnapján a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt katolikus templomban nyolc gyermek önálló fogadalomtételének beragyogtatására gyúltak a gyertyák. Kotormán Mária hitoktató felkészítésében Szi...

Elsőáldozási emlék - Torontálvásárhely, 2009.

Torontálvásárhelyen Szent Iván havának második vasárnapján a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt katolikus templomban nyolc gyermek önálló fogadalomtételének beragyogtatására gyúltak a gyertyák. Kotormán Mária hitoktató felkészítésében Szilágyi Donáta, Kincses Kinga, Szilágyi Andrea, Varga Laura, Becsei Mária, Becsei Károly, Urkom Tibor és Kocsis Zoltán járult első ízben az Úr asztalához. A szentmisét ft. Erős Mihály plébános úr celebrálta, aki prédikációját ugyan teljes egészében a gyermekeknek címezte, ám üzenete tagadhatatlanul minden jelenlevőnek szólt.
- Aki szeret, az elsőnek szeret, és mindenkit. Eggyé válik felebarátjával, szereti az ellenségét és minden emberben Jézust látja - mondta, hangsúlyozva egyúttal, hogy miként a földbe juttatott mag, a mindennapok parányi jótettei és a gyermeki szívekbe plántált Ige is képes hatalmas fává terebélyesedni, csak ápolni kell azokat és gondozni. Rámutatott az egyház és az iskola együttműködésének fontosságára is, mintegy ösztönző példaképül említve Bakator Jánost és Szabados Elvirát, az első áldozó kisdiákok jelen levő osztálytanítóit.
Az ünnepélyes fogadalom-felújítást, a hívek könyörgését, a szentáldozást, az emléklapok kiosztását, illetve az elbocsátó áldást követően előbb a Boldogasszony, Anyánk himnusz csendült fel, majd a plébános úr a torontálvásárhelyi katolikus híveknek is megerősítette az áthelyeztetéséről szóló püspöki döntést. Új szolgálati helyére a legutóbbi tizenöt esztendő pancsovai, ópávai, borcsai, torontálvásárhelyi... emlékeit viszi majd magával. Közöttük ezeknek a gyermekecskéknek a mosolygó, ünnepi gyertyafényben ragyogó orcáját.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Ünnepi gyertyagyújtás
Körkép
  • BRENNER János
  • 2012.12.19.
  • LXVII. évfolyam 51. szám
Ünnepi gyertyagyújtás
Körkép
  • KOVÁCS Nándor
  • 2012.09.26.
  • LXVII. évfolyam 39. szám
Facebook

Támogatóink