Ünnepi élőújság Tóbán

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Ünnepi élőújság Tóbán

Sokan voltunk - Szabó Attila fotójaTavaly azt ígértük a tóbaiaknak, ha hívnak minket, ismét eljövünk. Mivel a szívélyes invitálás megérkezett, most arról számolhatunk be Önöknek, hogy május 8-án nagy sikerű élőújságot tartott a Hét Nap Tóbán, a helybeli Petőfi Sándor Művelődési Egyesület fen...

Sokan voltunk - Szabó Attila fotója

Tavaly azt ígértük a tóbaiaknak, ha hívnak minket, ismét eljövünk. Mivel a szívélyes invitálás megérkezett, most arról számolhatunk be Önöknek, hogy május 8-án nagy sikerű élőújságot tartott a Hét Nap Tóbán, a helybeli Petőfi Sándor Művelődési Egyesület fennállásának 60. évfordulója alkalmából. A művelődési ház zsúfolásig megtelt nagytermében sokan állva nézték végig a tartalmas, két és fél órán át tartó műsort. Jelen volt Szilágyi Dorottya, a VMSZ ügyvezető alelnöke, Varga László,köztársasági parlamenti képviselő, Talpai Sándor, a VMSZ alelnöke, Bús Ottó, a VMSZ elnökségi tagja, Pál Károly, a VMSZ tanácsának tagja, Juhász Attila, a VMSZ községi szervezetének elnöke és Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese, aki az érdeklődőknek a településen várható munkálatokról számolt be. A közönség soraiban helyet foglalt Pethő László plébános úr és sokan azok közül, akik az elmúlt hat évtizedben részt vettek a művelődési egyesület tevékenységében. Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője nemcsak köszöntőt mondott, hanem ajándékot is hozott, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség plakettjét, amelyet Lackó Farkas Ildikó, a művelődési egyesület elnöke és Szántó Tivadar titkár vett át.
A programot a tóbai óvodások gyermekjátékokkal nyitották meg, miközben Fazekas Ildikó óvó néni izgult értük. Az általános iskola alsó tagozatos diákjai, az elsősök és a harmadikosok, valamint a másodikosok és a negyedikesek modern táncokkal kedveskedtek a megjelenteknek. Fellépésük Trtica Zsófia, Sveller Erzsébet és Peron Edit tanító néni munkáját dicsérte. A Fehér Rózsa asszonykórus nótacsokorral állt színre, Palatinus Melinda, Lackó Farkas Erzsébet és Szántó Tivadar közkedvelt slágereket énekelt a falu egyetlen zenésze, Kiss Zoltán kíséretében, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja Török Rezső Leánykérés című vidám jelenetét adta elő.
Az összeállítást szerkesztőségünk részéről Kovács Nándor újságíró, Maros Antal, a Bánáti Újság munkatársa és Kónya Sándor csókai versénekes gazdagította. Dr. Sági Zoltán neuropszichiáter, a falu szülötte és lapunk külmunkatársa elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen, de elküldte egy írását Az elfogadásról címmel, amelyet a Hét Nap egyik következő számában olvashatnak. Az élőújság gazdag tombolával zárult, amelyet a helyi és környékbeli vállalkozók, a Hét Nap szerkesztősége és a VMSZ biztosított.
További sikeres munkát kívánunk a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületnek!

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Ünnepi élőújság Tóbán
Bánáti Újság
  • (Tha)
  • 2014.01.29.
  • LXIX. évfolyam 5. szám
Ünnepi élőújság Tóbán
Körkép
  • (vas)
  • 2013.02.06.
  • LXVIII. évfolyam 6. szám
Facebook

Támogatóink