home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ünnepeltek a magyarcsernyeiek
NAGY Erzsébet
2014.07.30.
LXIX. évf. 31. szám
Ünnepeltek a magyarcsernyeiek

Magyarcsernyén megtartották a falunapi programokat és a csernyeiek tizenkilencedik találkozóját. A háromnapos ünnepségsorozatra vendégek is érkezetek: elszármazott helybeliek és a testvértelepülések küldöttei Nagyszénásról, Bakonycsernyéről és Erdélyből.

Az idén rendhagyó volt a csernyeiek találkozója, az érdeklődőket ugyanis nem a megszokott díszülés várta. Helyette több helyszínen különféle programokat, rendezvényeket, kiállításokat szerveztek.

A falunapi programsorozat kispályásfoci-tornával kezdődött, a hawaii party és a törökbecsei Playboys együttes koncertje pedig leginkább az ifjabb korosztályt vonzotta. A közönség a helyi iskolában Szilágyi Mária és Anica Tufegdžić Csekonics-örökséget bemutató kiállítását tekinthette meg, a művelődési otthon előcsarnokában a kézimunkaszakkör tagjai tették közszemlére munkáikat, és Gyémánt Katalin képzőművészeti alkotásai is figyelmet érdemeltek. 

Ezúttal minden hazalátogató vendég társas összejövetelen vehetett részt a vadászcsárdában. Az ebéd mellett kellemesen el is beszélgettek a régen látott ismerősök. A nap tartalmasan, egy jól sikerült könyvbemutatóval zárult. Szilágyi Mária és Anica Tufegdžić Elfeledett örökség, a Csekonics család zsombolyai uradalmának épített öröksége című könyvbemutatóján nagyon sokan megjelentek. A kiadványt Csányi Mihály magyarcsernyei nyugalmazott tanár, Milan Micić tartományi művelődési titkárhelyettes és Biacsi Antal magyarcsernyei származású, Szabadkán élő nyugalmazott szociológus méltatta.

Az ünnepi szentmisét ft. Szemerédi Pál plébános celebrálta, az Anna-bált pedig a Sólyom Vadászegyesület szervezésében tartották meg.

Másnap a szórakozásra helyezték a fő hangsúlyt. A helybeli hagyományápoló egyesület pörköltfőző versenyére a futballpályán került sor, majd az érdeklődőket egész napos szórakoztató program várta. Az Ifjúsági Klub tagjai ügyességi játékokra invitálták a gyerekeket, és nem maradt el a IV. Délvidéki Parasztolimpia sem.

A kora esti művelődési műsorban felléptek a helyi Ady Endre Művelődési Egyesület tagjai, valamint a nagyszénásiak és az újszentesiek. A sztárvendég a magyarországi Irigy Hónaljmirigy együttes volt. Műsorára a környékbeli települések lakosai is kíváncsiak voltak. Akinek mindez nem volt elég, az a hajnali órákig a lemezlovasok zenéjét élvezhette.  

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..