Ünnepelt Topolya

Ünnepelt Topolya

A Topolyai Napok rendezvénysorozat keretében pénteken átadták a Nagyapáti Kukac Péter képzőművészeti díjat, valamint a községi képviselő-testület díszülésén a Pro Urbe díjakat, Topolya község plakettjét és a köszönőleveleket.

A bírálóbizottság (Ninkov Kovačev Olga, Náray Éva, Csernik Attila) döntése értelmében a 2019. évi Nagyapáti Kukac Péter képzőművészeti díjat a pacséri származású Szombathy Bálint képzőművész, művészeti író, költő kapta. Az ünnepségen nem tudott jelen lenni, mivel a budapesti Ludwig Múzeumban megnyílt Bosch+Bosch kiállításon vett részt, így az elismerést húga, Sterbik Jolán vette át. A hagyományoknak megfelelően megnyílt a művész digitális elektrografikákból álló kiállítása, mely szeptember végéig tekinthető meg a topolyai művelődési házban.

A községi képviselő-testület ünnepi díszülése a szerb és a magyar himnusszal kezdődött, majd Saša Srdić, a topolyai községi képviselő-testület elnöke üdvözölte a rangos vendégeket, közéleti személyiségeket, a köztársasági, tartományi, helyi önkormányzati képviselőket, a testvértelepülések küldöttségeit. Üdvözlőbeszédet Kislinder Gábor, Topolya polgármestere mondott. Kitért az elmúlt időszakban megvalósult, a folyamatban levő és a tervezett beruházásokra: a fedett medence, a szennyvíztisztító kiépítésére, az egykori motel tetőszerkezetének építésére, az ipari parkban történt beruházásokra, a diákotthon épületére. Elmondta, hogy a község falvaiban is folyamatosak a fejlesztések, emellett kiemelte a község gazdag művelődési és sportéletének jelentőségét.

— Eddig nem látott léptékű fejlesztések valósultak meg a község területén, melyek meghatározzák Topolya jövőjét, illetve új kihívásokat is tartogatnak. Sok még a tennivaló, de azon leszünk, hogy a város továbbra is fejlődő, versenyképes, turisztikai szempontból vonzó közösség legyen — mondta Kislinder.


A díjazottak (a szerző felvétele)

Az ünnepi beszéd után egy, a község eseményeiről, eredményeiről és fejlesztéseiről szóló filmet tekinthettek meg a jelenlevők, majd megkezdődött a város elismeréseinek átadása.

Pro Urbe díjban Zsemberi János, a TSC Labdarúgóklub elnöke részesült a gazdasági és a sportélet fejlesztéséért végzett kimagasló tevékenységéért. Pro Urbe díjat kapott a krivajai származású Nikola Žigić 57-szeres válogatott labdarúgó, valamint a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgóklub. Topolya község plakettjét Faggyas József vehette át a hagyományőrzés és a kultúra terén nyújtott példamutató, önzetlen munkájáért. Polgármesteri köszönőlevelet kapott Slingár Irén a sokrétű közösségi és szervezői munkájáért, Vörös Csaba a példamutató közösségi munkájáért és Nada Mehaković a községi közigazgatásban végzett több évtizedes szolgálatáért.

A Topolyai Napok számtalan eseményben bővelkedett: pénteken Rúzsa Magdi, szombaton pedig az Amadeus Band koncertezett, továbbá nem maradt el a hagyományos Mézkarnevál és az erősemberek versenye sem.


Rúzsa Magdi hangulatos koncerttel ajándékozta meg a közönséget (Szalai Attila felvétele)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Ünnepelt Topolya
Riport
  • Borbély Tivadar
  • 2020.05.20.
  • LXXV. évfolyam 21. szám
Facebook

Támogatóink