home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Ünnepelt Magyarkanizsa
(tv.)
2008.10.22.
LXIII. évf. 43. szám
Ünnepelt Magyarkanizsa

Nyilas Mihály ünnepi beszédét tartja a hétfői díszülésen - Szabó Attila felvételeMagyarkanizsán október 18-a és 20-a között tartalmas programmal ünnepelték meg a község napját. Az ünnepségsorozat szombaton kezdődött a Poletarac óvoda felújított, 3-as számú épületének avatójával, majd 18 órá...

Nyilas Mihály ünnepi beszédét tartja a hétfői díszülésen - Szabó Attila felvétele

Magyarkanizsán október 18-a és 20-a között tartalmas programmal ünnepelték meg a község napját. Az ünnepségsorozat szombaton kezdődött a Poletarac óvoda felújított, 3-as számú épületének avatójával, majd 18 órától a Városháza előcsarnokában megnyitották az Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület amatőr festőinek tárlatát. Ezután kezdetét vette a községnapi hangverseny a Művészetek Házában. Paskó Csaba vezényletével a Pro Musica Kamarakórus és a Jazz Quartett gospelestet adott. A vasárnapi program is legalább olyan tartalmas volt, mint az előző napi: az önkormányzat vezetői a testvérvárosok képviselőivel Kispiacra, Oromhegyesre és Tóthfaluba látogattak. Kispiacon agyaggalamb-lövészetet szerveztek, melyben mindenki kipróbálhatta ügyességét. Oromhegyesen a vendégek a Bergel-dombon koszorúztak, az 16831699-ig tartó nagy bécsi háború 1686-ban vívott egyik csatájának színhelyén. Ezután Tóthfaluban megtekintették az épülő tehetséggondozó általános iskolát, melynek egyelőre 4 tanterme készült el. Az iskolaavatót jövőre tervezik, amikorra majd az egész épületet befejezik. Az ünnepség hétfőn folytatódott. Délelőtt a községi képviselő-testület díszülésén átadták az arra érdemeseknek a Pro Urbe Díjakat. Ezt a kitüntetést minden évben azoknak a jeles magyarkanizsaiaknak ítélik oda, akik példájukkal, életútjukkal a községet szolgálják. Az ünnepi ülésen részt vett Boczka Károly, Magyarország belgrádi nagykövetségének sajtóreferense, Nagy Ferenc, Magyarország szabadkai főkonzulja, Józsa László, az MNT elnöke, Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, Magyarkanizsa testvértelepüléseinek: Röszkének, Kiskunhalasnak, Sepsiszentgyörgynek, Királyhelmecnek, valamint a szomszédos községeknek és városoknak a képviselői. Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere ünnepi beszédében elmondta: ,,Ünnepünk gyökerei a régmúltban találhatók, és az emlékezés arra tanít bennünket, hogy igazi sikert összefogással érhetünk el.'' Az idén Pro Urbe Díjban részesült Koncz István (Weiss Zoltán) nyugalmazott tanár, művészember a kultúra területén kifejtett munkájáért, Molnár Csikós Benedek nyugalmazott tanár, a község gazdasági fellendülésében nyújtott segítségéért, valamint Hlavinka Imre mesterfodrász. A díszülés után a Halász téren, Magyarkanizsa ,,kezdet”-énél koszorúztak. Pósa Károly, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének elnöke ünnepi beszédében Magyarkanizsát, az embereket méltatta, felhívva a figyelmet az utókor felelősségére.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..