home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Unatkozik a gyerek? Elindult a Miénk a város! játék
Fehér Márta
2017.11.14.
LXXII. évf. 45. szám
Unatkozik a gyerek? Elindult a Miénk a város! játék

Mi kell hozzá? Egy számítógép, táblagép vagy okostelefon, játékkedv, kreativitás, érdeklődés, kitartás, egy kihívásokra nyitott szülő, tanító vagy szomszéd — és máris csodálatos négy hét elé nézünk!

Izgalmas, tréfás, szórakoztató feladatok tárházával várja a kisgyerekeket a vetélkedő a http://mienkavaros.hu/ oldalon, ahova november 13-a óta lehet regisztrálni, tehát még senki sem késett le. 

Mi tavaly játszottunk, életre szóló élmény volt a heti és a napi feladatok megoldása, feltöltése, sok mindent megtanultunk közben (én is, nem csak a kisfiam!), és hihetetlenül izgalmas volt látni, ahogy a pontok gyarapodnak, a városunk pedig épül, csinosodik.

Az idei verseny még ötletesebb, hiszen a Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett játék egy különleges elemmel egészült ki: egy digitális mesesorozattal, Mátyás király legújabb meséivel (jövőre Mátyás király emlékév lesz). Rögvest meg is néztük a Mátyás király medvét aprít című mesét, ki ne hagyja senki, hiszen Lackfi János József Attila-díjas író, Czuder Tamás grafikusművész és az interaktív mesekönyvekkel foglalkozó BOOKR Kids csapatának közreműködésével készült. Igazságos királyunk egyszer csak mit gondol, feléled Kolozsváron, ahol szoborként tengette napjait, lelép a talapzatról, és.... Nem mondok el többet, nézzék meg! Aztán pedig játsszanak, mert játszani jó, és ha négy hétig kitart a lelkesedés, még nyerhetnek is. Még csak annyit, hogy az első feladat is nagyon izgalmas, Mátyás király ugyanis 2017-ben szemlét tart egykori birodalmában, a mi városunkba is ellátogat, ahol lehetősége van a helyi újságban bemutatkoznia az őt még nem ismerő városlakók előtt. Elő a fantáziát, hiszen királyunk nevében kell bemutatkozni!

A játék és a részletes szabályzat a www.mienkavaros.hu oldalon, a mese pedig a Google Playből és az App Store-ból letölthető BOOKR Kids Mesetárban vagy a BOOKR Kids honlapján érhető el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..