home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ülésezett a Magyar Nemzeti Tanács
(-)
2009.12.16.
LXIV. évf. 50. szám
Ülésezett a Magyar Nemzeti Tanács

Sorrendben a 21. ülését tartotta meg péntek délután Csókán, a Móra Ferenc Művelődési Egyesület termében a Magyar Nemzeti Tanács. Az ülés egyik legfontosabb napirendi pontja az MNT Intézőbizottsága új elnökének megválasztása volt.Az MNT Intézőbizottsága új elnökének megválasztását az eddigi...

Sorrendben a 21. ülését tartotta meg péntek délután Csókán, a Móra Ferenc Művelődési Egyesület termében a Magyar Nemzeti Tanács. Az ülés egyik legfontosabb napirendi pontja az MNT Intézőbizottsága új elnökének megválasztása volt.
Az MNT Intézőbizottsága új elnökének megválasztását az eddigi elnöknek, Pásztor Bálintnak a nyáron történt lemondása tette szükségessé. A tanács meghallgatta és elfogadta Józsa László elnöknek az elmúlt időszakról szóló beszámolóját, és módosította az alapszabályát.
Pásztor Bálint IB-elnöki tisztsége alól való felmentésével megszűnt az intézőbizottság tagjainak is a mandátuma, így a tanács megköszönte Soós Edit, dr. Dujmovics Ferenc, Bodrogi Béla, Klemm József, Deli Andor, Pál Károly, Siflis Zoltán és Csanádi Attila eddigi munkáját, és őket is felmentette tisztségük alól.
Az új intézőbizottság elnökévé titkos szavazással Kucsera Gézát választották meg a 24 jelenlevő 20 igen, 1 nem és 3 tartózkodó szavazatával. A megválasztott új elnök előterjesztette az új IB tagjelöltjeit is Bodrogi Béla, Csanádi Attila, dr. Dujmovics Ferenc, Kókai Péter, Lepeš Josip, Orosz János és Siflis Zoltán személyében.
Az alapszabály módosítása során az MNT változtatott néhány szakbizottságának a számán, az egyes bizottságok tagjainak a létszámán (az eddigi 9 helyett ezentúl egy-egy bizottság akár 15 tagú is lehet) és törölte azt a kitételt is, hogy az egyes bizottságok elnökét és alelnökét csak a tanács tagjai közül lehet megválasztani. Mindezek miatt a Magyar Nemzeti Tanács felmentette tisztségéből az összes eddigi bizottság minden tagját, és helyükre újakat nevezett ki. Ugyancsak kinevezte a Szekeres László Alapítvány új kuratóriumát, és elfogadta a Forum Könyvkiadó Intézet 2009. évi kiadói és munkatervét, valamint pénzügyi tervét is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..