home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Újra kétnapos a maraton
Tóth Tibor
2008.08.13.
LXIII. évf. 33. szám
Újra kétnapos a maraton

Rajtol a mezőny (Szabó Attila felvétele)A hétvégén Magyarkanizsán, a községi sportszövetség szervezésében immár 27. alkalommal rendezték meg a hagyományos nemzetközi úszó- és futómaratont, melyre ezúttal mintegy 450 részvevő érkezett Magyarországról, Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából. Az...

Rajtol a mezőny (Szabó Attila felvétele)

A hétvégén Magyarkanizsán, a községi sportszövetség szervezésében immár 27. alkalommal rendezték meg a hagyományos nemzetközi úszó- és futómaratont, melyre ezúttal mintegy 450 részvevő érkezett Magyarországról, Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából. Az utóbbi években egy nap alatt bonyolították le, az idén azonban a régi időkhöz hasonlóan újra kétnapossá vált a rendezvény. A népes közönséghez először Aleksandar Beronja, a szervezőbizottság elnöke, majd Csíkos János, tartományi ifjúsági és sporttitkárhelyettes szólt, a maratont pedig Nyilas Mihály, Magyarkanizsa község polgármestere nyitotta meg, jó versenyzést kívánva a részvevőknek.
Horgos központjában 254 futó gyűlt össze, akik kissé borongós, de az emberi szervezetet azért igencsak próbára tévő időben vágtak neki a 13,5 kilométeres távnak. Az aktív sportolók között az ubi Sreten Ninković (42:45) 16 másodpeccel megelőzve a kúlai Zdravko Mišovićot, a tavalyi bajnoki cím megvédésén kívül az abszolút kategóriában is a legjobbnak bizonyult. A hölgyek mezőnyében a topolyai Marijana Lukić 49 perc 5 másodperccel nyerte az aktív sportolók versenyét, s ő lett a legjobb abszolút kategóriában is. A fiatalabb pionírok 1500 méteres távját a magyarkanizsai Törtei Leon és a törökkanizsai Milana Knežević nyerte, az idősebb pionírok 3500 méteres versenyében pedig a szabadkai Szokol Krisztián és a csantavéri Német Anett volt a leggyorsabb. A pionírok 13,5 km-es maratonját a magyarkanizsai Domonkos Csaba és a csantavéri László Nikolett teljesítette a leggyorsabban, ifjúsági mezőnyben kettős magyarországi siker született: a fiúknál a tatabányai Szenderei Zsolt, a lányoknál pedig a röszkei Fekete Szeréna vitte el a pálmát. A fiatal szabadidő-sportolók versenyét Maróti Krisztina és a nagykikindai Nebojša Milenković nyerte, a szabadidő-sportolók küzdelméből a kúlai Veljko Popović és a szegedi Farkas Mária, az idősebb szabadidő-sportolók közül pedig, a tavalyi évhez hasonlóan, ezúttal is a kúlai Zoran Janković és a soproni Strassner Edit került ki győztesen. A veteránok közül a szegedi Molnár Mihály és a belgrádi Bojana Naumović teljesítette leggyorsabban a 13,5 km-es távot. A mezőny legfiatalabb résztvevője a csantavéri László Nikolett (1997. 8. 7.), a legidősebb pedig a belgrádi Bojana Naumović (1930. 8. 8) volt. A legjobb magyarkanizsai versenyző díját Sziveri Éva és Bognár Attila érdemelte ki.
Az úszásra vasárnap délelőtt kellemes, felhős időben került sor, így a 600, a 800 és a 3500 méteres távnak nekivágó 147 úszónak az időjárás nem okozott különösebb gondot. A fiatalabb pionírok 600 méteres távján kettős óbecsei győzelem született: a fiúk versenyét Balzam Bence, a lányokét pedig Ana Jeftinić nyerte. Az idősebb pionírok 800 métert teljesítettek, náluk Farkas Tamás és Marijana Stefanović révén szintén az óbecseiek diadalmaskodtak. A 3,5 km-es távot az aktív sportolók között az óbecsei Szabó Szebasztián (26:46) és az újvidéki Sara Stepanov (26:44) teljesítette a leggyorsabban, az abszolút győztesnek kijáró serleget két ifjúsági kategóriában induló úszó, az óbecsei Sima Róbert és a kúlai Jelena Vasiljević vehette át. A pionírok 3,5 km-es távját az óbecsei Danilo Tomić és szabadkai Valentina Lević nyerték. A fiatalabb szabadidő-sportolók közül a magyarkanizsai Hajdú Endre és a zentai Rudics Zsuzsanna volt a leggyorsabb, a szabadidő-sportolók versenyét az óbecsei Horváth László és a zentai Pataki Ibolya nyerte, az idősebb szabadidő-sportolók kategóriájában pedig a šabaci Vojislav Mijić és a soproni Strassner Edit diadalmaskodott. A veteránok közül a szentesi Melkuhn Dezső és a topolyai Kaćanski Magdolna ért elsőként célba. Az úszómaraton legfiatalabb versenyzője az 1997-ben született magyarkanizsai Fejes Áron, a legidősebb pedig az 1931-ben született, újbelgrádi Simo Džaković volt. A legjobb magyarkanizsai versenyző büszke titulusa a fiatalabb szabadidő-sportolók győztesét, Hajdú Endrét és második helyezettjét, Czérna Ágnest illette meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..