Újra életre kelt egy ritka VESPA

Újra életre kelt egy ritka VESPA

A Vespa Sei Giorni (magyarra fordítva Vespa Hat Nap) első változata 1952-ben készült el, de most új arcot kapott, egy igazi, XXI. századi kinézetet.

Mindössze 300 példányt fognak belőle gyártani. A Vespa egy nagy múltú márka, a Sei Giorni pedig az egyik legritkább és legdrágább modell. A 65. születésnapjára készült változat a régi idők hagyományát a modern technológiai megoldásokkal ötvözi.


Már a meglevő GTS modellre alapozva gyártják. Ebben található a legerősebb motor (egyhengeres, négyütemű, vízhűtéses, 300 cm3-es, 21,2 LE-s 7750 fordulatnál, a nyomaték pedig 22 Nm 5000 fordulatnál). Ezek az adatok magukért beszélnek, de nem ez a fontos. Ami igazán számít, az a retró kinézet. Az elöl elhelyezett, klasszikus Faro Basso, a kerek fényszórók az elülső sárhányón és az egyenes kormányrúd mind visszarepítenek bennünket azokba az időkbe, amikor a híres Audrey Hepburn-film, a Római vakáció készült.

Szándékosan analóg mérőműszereket szereltek a fehér háttérbe, viszont a motornak egy digitális kijelzője is van. A sportos bőrülésen, noha látszólag egyszemélyes, valójában ketten is elférnek. A Special Edition felirat, a nagy 6-os az oldalán, valamint a legyártott példány sorszáma azt jelzi, hogy ez egy nagyon drága és nehezen beszerezhető Vespa lesz. Mindössze 300 darab készül belőle, így még a gyűjtők többsége is legfeljebb csak álmodozhat róla.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mérföldkő rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Újra életre kelt egy ritka VESPA
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.01.10.
  • LXXV. évfolyam 2. szám
Újra életre kelt egy ritka VESPA
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2019.12.30.
  • LXXIV. évfolyam 52. szám
Facebook

Támogatóink