home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Újra együtt - koncersorozat
k-ko
2007.09.12.
LXII. évf. 37. szám
Újra együtt - koncersorozat

A Szivárvány együttes ,,első” próbáján, Mókus Tiborral - Jusztin Tamás még nem érkezett hazaÚjra együtt játszik a muzslyai Szivárvány együttes. Egy koncertsorozat erejéig összeállt a nagy csapat, mivel az énekesük egy röpke látogatásra hazatért Ausztráliából. Egy könyvet is kiadtak Szi...

A Szivárvány együttes ,,első” próbáján, Mókus Tiborral - Jusztin Tamás még nem érkezett haza

Újra együtt játszik a muzslyai Szivárvány együttes. Egy koncertsorozat erejéig összeállt a nagy csapat, mivel az énekesük egy röpke látogatásra hazatért Ausztráliából. Egy könyvet is kiadtak Szivárvány - Egy délvidéki magyar együttes sikertörténete címmel.
Az első próbán találkoztam a Szivárvány együttes tagjaival, akik, igaz, akkor még az énekes nélkül, de megkezdték a felkészülést a koncertsorozatra. Kecskés Sándor elmondta: hogy ismét együtt játszhatnak, olyan, mintha visszaröppennének a múltba, vagy úgy is mondhatni: megfiatalodnak egy kicsit. Táborosi György azt is hozzáfűzte, máris összeállították a repertoárt, ismét a régen játszott dalokat a régi hangszerelésben muzsikálják, és ez mindnyájuknak jólesik. A koncertsorozat egyes hangversenyei egészében a múltat idézik fel, s mint régen, ezúttal is ragaszkodnak a koncertkezdő és -záró dalokhoz. Csanádi Árpád Magyarországon dolgozik, de a közös cél érdekében számára nem okoznak gondot a próbákra való hazaruccanások. Szerinte nemcsak neki, hanem zenésztársainak is minden zeneszám ott cseng a fülében, ott lapul a szívében, ezért bizonyára zökkenőmentesek lesznek a próbák. Csak egy kis összejátszásra van szükség. Kérdésemre, hogy voltak-e titkos jelek, mármint muzsikálás közben, Csámpi elmondta, hogy voltak és meg is maradtak náluk. Losonc Tibor azt vallja, hogy egyáltalán nem okoz gondot a dalok felelevenítése, hisz mindannyian kiváló zenészek. Bízik abban, hogy a közönség ezúttal is meg lesz elégedve velük.
Arról még senki nem mondott semmit, miért szűnt meg a Szivárvány. Ennek a kérdésnek a megválaszolására Tóth Árpád vállalkozott:
- Amikor 1998-ban Justin Tamás kiköltözött Ausztráliába, a zenekar még néhány évig együtt maradt, de abban az időszakban nemigen lehetett kiadni újabb CD-t, és úgy gondolták, inkább abbahagyják addig, amíg ismert az együttes.
Augusztus 23-án Temerinben volt az első hangverseny, a másodikat Adán tartották meg augusztus 30-án, szeptember 6-án Magyarkanizsán, a Sportcsarnokban koncerteznek, végül szeptember 7-én, a falubúcsú pénteki napján Muzslyán lépnek közönség elé a Petőfi Sándor MME színpadán.
A Szivárvány együttesről szóló kiadvány bemutatóját az újvidéki Petőfi Sándor MME-ben tartották meg. Erről Mókus Tibort, az újvidéki Ideál nyomda tulajdonosát faggattam:
- Számomra nagyon nagy élmény volt a könyvvel kapcsolatosan együttműködni a Szivárvány-tagokkal, és azt gondolom, hogy minden olvasó, aki kedvelte az együttest, biztosan megveszi a kötetet. Ebben a kiadványban a sok-sok élmény mellett a Szivárvány egész ,,élete” is le van írva. A Mozaik TV-ben hallottam egy interjút, abban hangzott el, hogy volt egy álmuk: könyv kiadása az együttesről. Én ezt a műsort véletlenül néztem, ekkor léptem közbe. Mivel jómagam is Szivárvány-rajongó voltam, felvettem a kapcsolatot Kovács Károllyal, majd Tóth Árpáddal, utána pedig, amikor elfogadták a könyv kiadásának ötletét, munkához fogtunk. A könyv maradandó dolog, ezért tartom fontosnak e kiadványt, hisz így mindig közöttünk lesz a Szivárvány.
A Szivárvány még egy meglepetést is szán a rajongóinak, a koncertekre elkészül egy dupla CD is, amelyen a hét kazettájuk/lemezük legismertebb Szivárvány-zeneszámait találhatják meg az érdeklődők.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..