home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Újra Közügyek a Pannon RTV-ben
Tomek Viktor
2012.09.19.
LXVII. évf. 38. szám
Újra Közügyek a Pannon RTV-ben

Szeptember 17-étől, hétfőtől új formában indult újra a Pannon RTV-ben a Közügyek című műsor. Fehér Márta szerkesztő-műsorvezető, a produkció egyik házigazdája elmondta, hogy hétköznaponként 18 órai kezdettel jelentkezik újra az egyórás műsor, méghozzá megújult formában, teljesen új főcímet kapott ugyanis a híradó háttérműsora.

Szeptember 17-étől, hétfőtől új formában indult újra a Pannon RTV-ben a Közügyek című műsor. Fehér Márta szerkesztő-műsorvezető, a produkció egyik házigazdája elmondta, hogy hétköznaponként 18 órai kezdettel jelentkezik újra az egyórás műsor, méghozzá megújult formában, teljesen új főcímet kapott ugyanis a híradó háttérműsora. ,,Volt egy nyári műsorrács, ennek most vége, és újra visszaállunk az eredeti sémára. Tartalmában nem változik a műsor, marad a napi 4-5 téma, sok-sok naprakész, aktuális kérdés, új vendégekkel. Várjuk nézőinket a képernyő elé!’’ —ondta a műsorvezető, hozzátéve, hogy a műsor a magyarságot érintő témákat dolgozza fel, de nemcsak azt, ami Szerbiában, illetve Vajdaságban történik, hanem az egész Kárpát-medence eseményeit. Az emberek igénylik a hírek mélyebb feldolgozását, ezért sokan várják a Közügyek újraindulását. Népszerű ez a műsor. ,,Nagyon sok személyes visszajelzést kapok a műsorral kapcsolatban, sokan megszólítanak az utcán vagy a boltban, érdeklődnek, szeretnék tudni, hogy mikor indul újra a műsor. Például a nyári hónapokban nem múlt el hét, hogy legalább 5-en ne kérdezték volna meg, mikor kezdünk’’ — teszi hozzá Fehér Márta. Arról, hogy a műsor kezdete óta hány vendég fordult meg a stúdióban, nem készült felmérés, de a szerkesztők igyekeztek minél változatosabbá tenni a Közügyeket. ,,A legkevesebb vendég egy adás alatt 4 személy volt, de olyan is előfordult, hogy 16-an jártak nálunk’’ —tudtuk meg. A Közügyekben mindenki megtalálhatja a számára érdekes témákat a tudományos, politikai, gazdasági, oktatási, egészségügyi és még megannyi területen.
A Pannon RTV kitűnően együttműködik más televíziókkal, akárcsak a nyomtatott sajtóval. Fehér Márta kiemelte, hogy nagyon jó a kapcsolatuk a Magyar Szó és a Hét Nap szerkesztőségével is. ,,Épül a vajdasági magyar tudósítóhálózat, ez azt jelenti, hogy egyre több magyarlakta településen vannak tudósítóink, és ezért remélem, hogy a Közügyekbe is sokkal több vidékhez kötődő, de az egész közösséget érintő témák is bekerülnek. Emellett a magyarországi MTVA-val is együttműködési szerződést kötöttünk, felhasználhatjuk a magyar közszolgálati média anyagait, de többször előfordult olyan is, hogy a Pannon TV anyagát adták le valamelyik közszolgálati tévé híradójában’’ — mondja Fehér Márta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..