Újabb lehetőség a lelki feltöltődésre

Újabb lehetőség a lelki feltöltődésre

A szabadkai Szentkúton várja hallgatóit a Mária Rádió

Néhány évvel ezelőtt én is részt vettem a szabadkai búcsújáráson a szabadkai Szentkúton. Emlékszem, gyalogosan zarándokolt ki egy csoport, vele én is. A hajnali órákban, sötétben indultunk, és valahogy már akkor éreztem, hogy nemcsak magának a kegyhelynek, hanem az oda vezető útnak is van egy különleges, emelkedett hangulata. Arra is emlékszem, hogy — augusztus utolsó hétvégéje lévén — igazi forróság tombolt napközben, ami minden más esetben nagyon zavart volna. Akkor azonban valahogy nem éreztem kellemetlennek. Már évszázadok óta a szabadkaiak és az egész környék zarándokhelye a Szentkút, melynek vizét gyógyhatásúnak tartják. A több ezer ember között viszont úgy éreztem, szükségem lenne arra is, hogy egyszer olyankor is kilátogassak ide, amikor jobban befelé tudok fordulni, amikor legfeljebb a közelben húzódó főúton elhaladó autók által keltett zaj zavarhatja meg azt az idillt, amelyet ez a csodálatos hely kínál.

Szentkúton maga az épületegyüttes az itt élő katolikus és ortodox felekezet szakrális népi építészetének egyedülálló példája Vajdaság területén. Mindkét kápolna nyitott, előttük tornác található. Körülöttük a rendezett, zöld terület, a nádassal benőtt tó valóban megnyugtatja a lelket. Ezért is volt fontos számomra, hogy egyszer olyankor is kilátogathassak ide, amikor nincsenek ezrek körülöttem.

Ez a lehetőség akkor jött el számomra, amikor a Mária Rádió közösségi napján vettem részt. Erre az idén is lehetősége lesz minden érdeklődőnek, július 13-án ugyanis ismét megszervezi a rendezvényt a szerbiai Mária Rádió magyar szerkesztősége. Reggel fél 10-től várják majd az érdeklődőket, majd a jelen levő hallgatók személyesen is megismerkedhetnek a rádió csapatával 10 órától. Fél 11-kor egy előadás kezdődik Kegyelem és imádság címmel, majd délben közösen imádkoznak úrangyalát az egybegyűltek. 12 óra után néhány perccel kiscsoportos beszélgetések keretében tehetnek tanúságot azok, akik szeretnék megnyitni a lelküket mások előtt, szeretnék megosztani személyes Isten-élményeiket másokkal is. A rendezvény rózsafüzér-imádsággal, valamint hálaadó szentmisével zárul. A szervezők az agapéhoz való hozzájárulást szívesen elfogadják egy ki sós vagy édes sütemény formájában, de természetesen anélkül is szívesen látnak mindenkit.

Rossz idő esetén a Mária Rádió közösségi napját a rádió székháza melletti Epic teremben tartják meg.


A tavalyi rendezvény résztvevői a szabadkai Szentkúton (fotó: Mária Rádió)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink