home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Újabb jubileumi pillanatok a nagybecskereki egyházmegyében
Összeállította: Martinek Imre
2011.12.21.
LXVI. évf. 51. szám
Újabb jubileumi pillanatok a nagybecskereki egyházmegyében

Jubileumi pillanatok - Kovács Szöszill fotójaKiállítással, valamint az egyházmegye évkönyvének és címtárának a bemutatásával emlékeztek meg a nagybecskereki egyházmegye alapításának 25. jubileumáról december 16-án, a nagybecskereki Városi Múzeumban - olvasható az egyházmegye sajtóirodájának...

Jubileumi pillanatok - Kovács Szöszill fotója

Kiállítással, valamint az egyházmegye évkönyvének és címtárának a bemutatásával emlékeztek meg a nagybecskereki egyházmegye alapításának 25. jubileumáról december 16-án, a nagybecskereki Városi Múzeumban - olvasható az egyházmegye sajtóirodájának honlapján.
Az egyházmegye területén található könyveket, liturgikus kellékeket - kelyheket, monstranciákat -, miseruhákat, szobrokat, festményeket bemutató kiállítást ft. Csipak Csaba székelykevei plébános szervezte meg, a tárlat megnyitásának tisztje pedig msgr. dr. Német László SVD püspök atyát és Božidar Vorgić urat, a helyszínt adó intézmény igazgatóját illette meg. Az egyházmegye évkönyvét és címtárát mgr. Németh Ferenc, a Forum igazgatója és a főpásztor méltatta. Megzenésített versek előadásával az ünnepség fényét a Farkas házaspár - Rudolf és Csilla - tették meghittebbé.
A jeles esemény után mindenekelőtt a jubiláló bánsági egyházmegye történelmi múltjának megőrzése, valamint annak tudományos feldolgozása érdekében a püspök atya a Nagybecskereki Egyházmegye Levéltárának alapító levelét is ellátta kézjegyével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..