Újabb fejlesztőfoglalkozás kezdődött Zentán

Újabb fejlesztőfoglalkozás kezdődött Zentán

Július 23-án kezdődött és augusztus 10-én fejeződik be Zentán a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának újabb intenzív fejlesztőkurzusa.

A foglalkozások szervezője a Magyar Nemzeti Tanács, támogatója a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő ZrtMivel Vajdaságban nagy igény mutatkozik a Pető-módszer iránt, az érintettek további felmérésekre és tanfolyamokra számíthatnak.

A jelenlegi kurzus első napjára ellátogatott Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, aki elmondta, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának munkatársai és konduktorai 2014 óta végeznek Vajdaság-szerte szűréseket, illetve tartanak foglalkozásokat olyan egyéneknek, gyermekeknek és felnőtteknek, akiknek veleszületett vagy szerzett központi idegrendszeri sérülésük van.  

— A felméréseket Zentán, Szabadkán, Zomborban, Nagybecskereken és Kishegyesen végezték, a kurzusok viszont minden alkalommal Zentán valósultak meg. Ez a tevékenység hatalmas űrt tölt be Vajdaságban, és nagy igény mutatkozik iránta, hiszen az elmúlt időszakban a szűrésekre mintegy 150 személy jelentkezett, akik közül 130-an a foglalkozásoknak is részesei voltak — hallottuk Jerasz Anikótól.

Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke kifejtette, az újabb — immár hatodik — háromhetes, intenzív fejlesztésen harmincan vesznek részt.   

— A szakemberek ezúttal is két csoportra fókuszálnak, a gyermekek között van mamás csoport is. Az agyvérzés utáni állapotban levő, illetve Parkinson-kórral küzdő felnőttekből jól és nehezebbem mozgó csoportot alakítottak. Az előttünk álló három hét alatt szűréseket is tartunk, melyek iránt továbbra is nagy az érdeklődés, sokan bejelentkeztek. Ha a szakemberek úgy ítélik meg, akár már közülük is csatlakozhatnak valamelyik csoporthoz. A jelentkezéseket a 063/788-74-17-es telefonszámon fogadjuk.

Perpauer Attila újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, a Magyar Nemzeti Tanács és a budapesti Semmelweis Egyetem között tárgyalások folynak a négyszemeszteres, konduktor-asszisztensi képzés beindítására Szabadkán.


Herédi Krisztián felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink