home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új vállalat nyílik Zentán
Tóth Lívia
2014.03.25.
LXIX. évf. 13. szám
Új vállalat nyílik Zentán

Úgy látszik, hogy Zentán a közeljövőben hosszú hónapok tárgyalásainak, egyeztetéseinek az eredménye fog beérni. Várhatóan májusban indul be a termelés a magyarországi Tisza Cipő Csoport vajdasági üzemében, amely a svéd Volvo és az amerikai LEAR Co. megbízásából a legújabb autómodellekbe kerülő, úgynevezett kábelkorbácsok gyártásával foglalkozik majd. A vállalat kezdetben 100-120, de később akár 1000 helyi és környékbeli lakosnak is kínálhat munkalehetőséget.


A leendő munkacsarnok

Gladinetz András, a Tisza Cipő Zrt. vezérigazgató-helyettese és Csernyi Gabriella HR-menedzser sajtótájékoztatón számolt be az új cégről, melyet Tisza Automatic Kft. néven jegyeztettek be.

Az illetékesek az elmúlt hetekben több mint hatszáz potenciális munkavállalóval beszélgettek, és közülük választják ki azt a hatvan személyt, aki áprilisban egy hónapos magyarországi képzésen vesz részt. Gödöllőn tanulják meg, hogyan kell elvégezni a rájuk váró munkát, az autógyártásban használt kábelkötegek összeszerelését. Ezután újabb hatvan érdeklődőt jelölnek ki, akit már Zentán kívánnak felkészíteni. Az alkalmazottak számát egyébként a kö-zeljövőben nyolcszáz főre szeretnék növelni, és azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy egy-két év múlva 1000-1200 foglalkoztatottjuk lesz a Tisza-parti városban. A cég az egykori textilgyár helyén található felújított épületegyüttesben kezdi meg működését. A bérelt csarnokok a nemzetközi elvárásoknak is megfelelnek, a leendő dolgozókat rendezett körülmények várják.

Zentán a Volvo és a LEAR Co. megbízásából a legújabb autómodellekbe kerülő, úgynevezett kábelkorbácsok tömeges előállítását végzik majd, vagyis azokat a drótkötegeket gyártják, amelyek a járművekben az elektromos rendszert kötik össze.

Mivel betanított munkáról van szó, a jelentkezőktől különösebb képesítést nem vártak el, de kézügyességre, jó szemre és mindenekelőtt állóképességre szükség van. A tevékenység egyik jellemzője a monotónia, melynek elviselésére a foglalkoztatottaknak fel kell készülniük. A cég vezetői megváltozott munkaképességű személyek bevonását is tervezik, és hangsúlyozták, hogy kiszolgáló személyzetre is szükségük lesz, ami a gyártásban alkalmazottak mintegy 15 százalékát teszi majd ki.


Ceglédi Rudolf, Gladinetz András és Csernyi Gabriella

A zentai önkormányzatban jelentős eredményként könyveljük el, hogy a csaknem egy évvel ezelőtt megkezdett tárgyalássorozat sikerrel zárult — mondta Ceglédi Rudolf polgármester, aki hangsúlyozta, hogy az új vállalat minden bizonnyal a környékbeli községek lakosságának is megélhetési lehetőséget fog kínálni.

A cég — mint a Tisza Cipő Csoport vezérvállalata — Magyarországon ipari gyártással és gyártásszolgáltatással foglalkozik. Profiljának szerves része a munkavédelmi és sportcipők, a munkaruházat, valamint az autóalkatrészek bérmunkában való előállítása, emellett még a hosszú évek gyakorlatán, tapasztalatán és szakértelmén alapuló HR-szolgáltatások nyújtásával is foglalkozik. A vállalatcsoport egyébként az idén ünnepli fennállásának hetvenötödik évfordulóját.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..