home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Új tetőszerkezet a palicsi helyi közösség épületén
(T. T.)
2013.10.23.
LXVIII. évf. 43. szám
Új tetőszerkezet a palicsi helyi közösség épületén

A palicsi helyi közösség épületében élénk társadalmi élet folyik. Nemcsak a település vezetőségének székhelyéül szolgál, hanem Palics civil szervezeteinek is otthont ad. A 101 éves épületet sem kímélte az idő vasfoga, s bizony az egykori impozáns villára már alaposan ráfért a felújítás.

Első lépésként az épület 380 négyzetméternyi tetőszerkezetét újították fel: a léceket kicserélték, új cserepekkel fedték be a tetőt, új csatornát és villámhárítót szereltek fel rá. Nagy Katalin, a palicsi helyi közösség elnöke és Bognár Tibor, a helyi közösség titkára elmondták, hogy az egész felújítás összértéke 1 millió 166 ezer 792 dinár volt, a költségek fedezéséhez a város, a köztársaság és a palicsi helyi közösség is hozzájárult.

Az elvégzett munkálatokkal teljes egészében elégedettek, a kivitelezők kitűnő munkát végeztek. A következőkben az épület teljes felújítása van soron, október végén kerül aláírásra az erről szóló szerződés, s a munkálatok azonnal megkezdődnek majd a Községközi Műemlékvédelmi Intézet felügyeletével, az épület ugyanis védetté nyilvánított.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..