home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új tekepálya Törökbecsén
Zséli Ágnes
2019.03.19.
LXXIV. évf. 11. szám
Új tekepálya Törökbecsén

A bánáti településen korszerű, négysávos tekepályát adtak át, melynek felújításába 15 millió dinárt fektettek. A beruházást a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság is támogatta.

Az új pályát Vladimir Batez sportért és ifjúságügyért felelős tartományi titkár, valamint Saša Maksimović községi elnök bocsátotta a bánáti sportolók és a helyiek rendelkezésére, akik az illetékesekkel együtt azonnal egy-egy gurítással avatták fel a létesítményt.

A beruházásnak a törökbecsei Jedinstvo Tekeklub sportolói örülnek a legjobban, hiszen a jövőben nem kell többé vidéki városok pályáján edzeniük, és ez mindenképp hozzájárul majd ahhoz, hogy — úgy, mint régen — világcsúcsokat állítsanak fel.

— Már öt éve nem volt pályánk — mondta Mészáros Iván, a Jedinstvo Tekeklub vezetőedzője. — Vagyis a mérkőzéseket vendégként játszottuk. Törökbecsén népszerű a tekézés, a sportolóink szívvel, odaadással dolgoznak, s ennek köszönhetően a csapatunk kitűnő eredményekkel dicsekedhet. Az új, korszerű pálya azt is lehetővé teszi majd, hogy mind több fiatalt toborozzunk.

A törökbecsei Jedinstvo Tekeklub több világbajnokkal is büszkélkedhet, akik a bánáti település növendékeiként váltak híres sportolókká. Id. Ernyesi Róbert örömmel nyilatkozta, hogy a világbajnoki címet elnyert fiai is ebből a klubból kerültek ki. Hozzátette, a sport iránti szeretetet tőle örökölték, hiszen a mai napig versenyez a Jedinstvo Tekeklub színeiben. Az elmúlt évek kimerítőek voltak, de szerencsére a gyakorláshoz most már nem kell utazniuk, mivel a jövőben a saját pályájukon edzhetnek.

Saša Maksimović községi elnök az elhangzottakhoz hozzáfűzte, Törökbecsének valamikor világbajnok tekézője is volt, sőt, jelenleg is van. Reményei szerint az új létesítmény a jövőben nagymértékben hozzájárul majd a sport helyi sikerességéhez, emellett pedig mindenkinek örömöt hoz.

Törökbecsén az idén nem csak a tekepálya felújítását támogatja az illetékes tartományi titkárság. Vladimir Batez megerősítette, hogy jelenleg a helyi Josif Marinković Általános Iskola kézilabdapályáját érintő újabb projektum valósul meg. A pálya a tornaórákon kívül helyszíne lesz az idei munkásolimpiának is, melyet Óbecse és Törökbecse közösen szervez meg.

A tartományi titkárság illetékese a tekepálya átadása előtt sportfelszerelést is ajándékozott a törökbecsei Jedinstvo sportegyesület foci- és kézilabdacsapata tagjainak.


Törökbecse önkormányzatának felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..