Új szám, új szövetség, tettre kész emberek

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Új szám, új szövetség, tettre kész emberek

A MECISZ elnökségeA napokban hagyta el a nyomdát a Székelykevei Igaz Szó legújabb, 39.száma, tizenkét oldalon nyújtva betekintést a 2011-es esztendő Fergeteg havának helyi eseménynaptárába. Pámel Karina a falu óvodásainak mozgalmas mindennapjairól számolt be, nem tévesztve szem elől a kevev...

A MECISZ elnöksége

A napokban hagyta el a nyomdát a Székelykevei Igaz Szó legújabb, 39.száma, tizenkét oldalon nyújtva betekintést a 2011-es esztendő Fergeteg havának helyi eseménynaptárába. Pámel Karina a falu óvodásainak mozgalmas mindennapjairól számolt be, nem tévesztve szem elől a kevevárai község legsikeresebb sportolóit méltató rendezvény mozzanatait sem. Kemény Ferenc a település utánpótlás labdarúgóinak tornájáról és a tavalyi huszárjárás élményeiről szólt, Joó Gyülvész Margit pedig Gyuris Emil fiatal aszteliteniszező portréját hozta az olvasók elé. A helyi általános iskola alsósait, illetve a nyugdíjasegyesületet Mlekov Ernő látogatta meg, Kozsán Ilona jegyzetéből a Vajdasági Magyar Folklorközpont képviseletében érkező Raj Rozália titkár asszony látogatásáról értesülhetünk, Bogos Éva pedig a székelykevei egészségházban megejtett önkéntes véradásról készített képes hírösszefoglalót. Ft.Csipak Csaba plébános úr Tapolcsányi Emánuel diakónussá szentelését méltatta, míg a helyi közösség berkeiből Pámel Melani és Bíró Mlekov Éva érkezett tartalmas beszámolóval. Az immár Falunk hírlapja belső szignóval is ellátott székelykevei újságból természetesen Szatmári Mihály írásai sem maradtak el. A lap főszerkesztője ez alkalommal nemcsak a magyar állampolgárság első helybéli kérelmezőit szólaltatta meg, de metszetet készített a közelmúltban Bonyhádon lezajlott Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének évi közgyűléséről is, a helybéli Öko-rurális Vendégfogadó Házigazdák Egyesületének közgyűléséről, valamint a székeli gazdáknak szervezett január deréki termékbemutatóról. Helyet kaptak a lapban a szokásos anyakönyvi hírek is, valamint az elmúlt esztendő egyházi statisztikája is.
Itt mondjuk el, hogy január 30-án alakuló közgyűlést tartott a Székelykevevi Művelődési Egyesületek és Civil Szervezetek Szövetsége (MECISZ). A szövetség a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Szalmaszál Művelődési Egyesület, a Tinet Ifjúsági Klub és a VMIK székelykevei helyi szervezetének összefogásával jött létre. Az új, kilenctagú választmányba Magyar János és Dani Zoltán (Petőfi Sándor ME), Papp Mária és Szatmári Mihály (Szalmaszál ME), Dani Attila és Mravlyov Antal (Tinet Ifjúsági Klub), valamint Topcsov Miloš és Mlekov Dániel (VMIK) kerültek be. A független jelöltek listájáról Bíró Zoltán kapott bizalmat. A Székelykeve Művelődési Otthon örökébe lépő szövetség első munkaülésének határozata alapján a MECISZ elnöke Szatmári Mihály lett, alelnöke Dani Attila, titkára Márton Tivadar, a gondnok pedig Radóc Mihály. Az ellenőrző bizottság tisztjét György Etelka, Zatkó Szőcs Erzsébet és Molnár Mihály vállalták magukra.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Új szám, új szövetség, tettre kész emberek
Irodalom
  • Hét Nap
  • 2018.04.10.
  • LXXIII. évfolyam 15. szám
Facebook

Támogatóink