home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új szám, új szövetség, tettre kész emberek
Martinek Imre
2011.02.09.
LXVI. évf. 6. szám
Új szám, új szövetség, tettre kész emberek

A MECISZ elnökségeA napokban hagyta el a nyomdát a Székelykevei Igaz Szó legújabb, 39.száma, tizenkét oldalon nyújtva betekintést a 2011-es esztendő Fergeteg havának helyi eseménynaptárába. Pámel Karina a falu óvodásainak mozgalmas mindennapjairól számolt be, nem tévesztve szem elől a kevev...

A MECISZ elnöksége

A napokban hagyta el a nyomdát a Székelykevei Igaz Szó legújabb, 39.száma, tizenkét oldalon nyújtva betekintést a 2011-es esztendő Fergeteg havának helyi eseménynaptárába. Pámel Karina a falu óvodásainak mozgalmas mindennapjairól számolt be, nem tévesztve szem elől a kevevárai község legsikeresebb sportolóit méltató rendezvény mozzanatait sem. Kemény Ferenc a település utánpótlás labdarúgóinak tornájáról és a tavalyi huszárjárás élményeiről szólt, Joó Gyülvész Margit pedig Gyuris Emil fiatal aszteliteniszező portréját hozta az olvasók elé. A helyi általános iskola alsósait, illetve a nyugdíjasegyesületet Mlekov Ernő látogatta meg, Kozsán Ilona jegyzetéből a Vajdasági Magyar Folklorközpont képviseletében érkező Raj Rozália titkár asszony látogatásáról értesülhetünk, Bogos Éva pedig a székelykevei egészségházban megejtett önkéntes véradásról készített képes hírösszefoglalót. Ft.Csipak Csaba plébános úr Tapolcsányi Emánuel diakónussá szentelését méltatta, míg a helyi közösség berkeiből Pámel Melani és Bíró Mlekov Éva érkezett tartalmas beszámolóval. Az immár Falunk hírlapja belső szignóval is ellátott székelykevei újságból természetesen Szatmári Mihály írásai sem maradtak el. A lap főszerkesztője ez alkalommal nemcsak a magyar állampolgárság első helybéli kérelmezőit szólaltatta meg, de metszetet készített a közelmúltban Bonyhádon lezajlott Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének évi közgyűléséről is, a helybéli Öko-rurális Vendégfogadó Házigazdák Egyesületének közgyűléséről, valamint a székeli gazdáknak szervezett január deréki termékbemutatóról. Helyet kaptak a lapban a szokásos anyakönyvi hírek is, valamint az elmúlt esztendő egyházi statisztikája is.
Itt mondjuk el, hogy január 30-án alakuló közgyűlést tartott a Székelykevevi Művelődési Egyesületek és Civil Szervezetek Szövetsége (MECISZ). A szövetség a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Szalmaszál Művelődési Egyesület, a Tinet Ifjúsági Klub és a VMIK székelykevei helyi szervezetének összefogásával jött létre. Az új, kilenctagú választmányba Magyar János és Dani Zoltán (Petőfi Sándor ME), Papp Mária és Szatmári Mihály (Szalmaszál ME), Dani Attila és Mravlyov Antal (Tinet Ifjúsági Klub), valamint Topcsov Miloš és Mlekov Dániel (VMIK) kerültek be. A független jelöltek listájáról Bíró Zoltán kapott bizalmat. A Székelykeve Művelődési Otthon örökébe lépő szövetség első munkaülésének határozata alapján a MECISZ elnöke Szatmári Mihály lett, alelnöke Dani Attila, titkára Márton Tivadar, a gondnok pedig Radóc Mihály. Az ellenőrző bizottság tisztjét György Etelka, Zatkó Szőcs Erzsébet és Molnár Mihály vállalták magukra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..