home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Új szakemberekkel a nagyobb célokért
Tóth Tibor
2017.06.26.
LXXII. évf. 25. szám
Új szakemberekkel a nagyobb célokért

A napokban bemutatkozott a topolyai TSC Labdarúgóklub új vezetősége.

A csapat, a bácsszentiváni Bratstvo és az újbánovci Omladinac mögött, a 3. helyen zárta a szerb liga vajdasági csoportjának küzdelmeit, és valószínűleg az I. ligában folytatja a küzdelmeket. Az együttes Petar Kurćubić vezetőedzővel és Szabó Zoltán sportigazgatóval vág neki az új idénynek.

A felnőttcsapaton kívül a fiatalabbakat is magasabb osztályba szeretnénk juttatni, így sokkal tapasztaltabb szakvezetőkre volt szükség.

— Petar Kurćubić és Szabó Zoltán tekintélyes játékos- és edzői múltat tudhat maga mögött. Úgy gondoljuk, hogy e két szakemberrel sokkal könnyebben érhetjük el céljainkat. Információink szerint a szerb liga vajdasági csoportjának első két helyezettje nem vállalja az I. ligát. Ha az illetékes szövetség minket kér meg, hogy töltsük be az I. ligában megüresedett helyet, akkor eleget fogunk tenni a kérésnek. Jobb teljesítményű játékosok leigazolását tervezzük, akik megütik az I. liga szintjét. Nem feledkezünk meg a fiataljainkról sem, hiszen nagy részük továbbra is a felnőttcsapat mellett marad. A magasabb osztályból érkező, tapasztaltabb játékosokon kívül ők is sokkal gyorsabban fejlődhetnek. Mint ismeretes, nemcsak a topolyai labdarúgó-akadémián, hanem a környező településeken létesítendő alközpontokban is folyik majd a fiatal labdarúgók képzése. A jövőben én leszek a kapocs az akadémia és az alközpontok között — mondta Palágyi Szabolcs, a TSC Labdarúgóklub elnöke.


A felvétel a sajtótájékoztatón készült (balról jobbra: Petar Kurćubić, Szabó Zoltán, Palágyi Szabolcs, Zsemberi János)

Szabó Zoltán játékosként magára öltötte a többi közt az újvidéki Vojvodina, a belgrádi Partizan és a székesfehérvári Videoton mezét is, edzőként pedig legutóbb az újvidéki Proleter csapatát irányította.

— Célunk egy I. ligás felnőttcsapatot kialakítani, mely ha az első évben nem is, de a másodikban mindenképp megpróbál a Szuperligába jutni. A játékosokat nem egy, hanem több évre szerződtetjük, és csakis olyan futballisták jöhetnek szóba, akikre lehet építeni, illetve akik egy napon a Szuperligában is megmutatnák tudásukat. Támadó jellegű focit szeretnénk játszani, mert kizárólag ezzel lehet eredményeket elérni. Ez azonban már a vezetőedző dolga, ő dönti el, milyen stratégia alapján dolgozik. Jó lenne minél több nemcsak topolyai, hanem környékbeli szurkolót is kicsalogatni a stadionba, ehhez azonban mindenképp látványos, színvonalas focit kell produkálnunk — mondta a sportigazgató. 

Petar Kurćubić vezetőedző reménykedik benne, hogy az együttműködés sikeres és hosszú távú lesz, továbbá hangsúlyozta a fiatalok első csapatba való beépítésének fontosságát.

Topolyán a magyar kormány támogatásának köszönhetően labdarúgó-akadémia létesül. Négy pálya épül, melyből három eleget tesz az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabványainak. Ezenkívül a jelenlegi stadion helyén egy 4500 férőhelyes, az UEFA 3-as szabványainak megfelelő stadion is létesül. Az akadémia több alközpontot ölel fel, elsősorban a vajdasági magyar településeken. Zsemberi János, a TSC főtámogatója elmondta, hogy a topolyai labdarúgóklub regionális klubbá növi ki magát, csak földrajzilag helyezkedik el Topolyán.

— Az alközpontokat is bekapcsoljuk a munkába, játékosokat hozunk tőlük, illetve nevelünk is a számukra. Nemcsak a Topolyán levő 150-200 gyerekkel, hanem mintegy 1500 fiatallal is foglalkozunk a jövőben. Első szakmai összejövetelünkön a magyarországi Tajti József előadást tartott az alközpontok edzőinek, és átnyújtotta nekik azt az anyagot, amely alapján dolgoznak, illetve együttműködnek velünk. Alközpontjainkat havi rendszerességgel anyagilag támogatjuk, és az infrastrukturális beruházásokban is segítjük őket. Az akadémia kiépítése a tervezésnél tart. A lokációs engedélyeket megkaptuk, most az építési engedélyre várunk, majd kiválasztjuk a megfelelő kivitelezőt, és kezdődhet a terv megvalósítása. A télig szeretnénk az ablakokat beépíteni a falakba, hogy a belső munkálatok zavartalanul folyhassanak. Reméljük, a pályák már a télre elkészülnek, a központi pályát pedig legkésőbb a tavasszal szeretnénk elkezdeni — mondta Zsemberi János, a TSC főtámogatója.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..