home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új megbízott igazgatók és tíz titkárság
LACKÓ VARJÚ Sára
2014.07.23.
LXIX. évf. 30. szám
Új megbízott igazgatók és tíz titkárság

Huszonöt napirendi pont szerepelt a városi képviselő-testület legutóbbi ülésén, amelyen több téma kapcsán is hevesebb vita alakult ki a képviselők között. Az ülésen elfogadták a Palicsi-tóra és annak övezetére vonatkozó fejlesztési tervet, melyben a többi közt a városi szennyvíztisztító hatákonyságának növelése, a keletkezett iszap semlegesítése, valamint a mezőgazdasági tevékenységből származó káros anyagok vízbe jutása mértékének csökkentése szerepelt.

A témához hozzászólva Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy eddig azért nem került a testület elé a részletes terv, mert az előző vezetőség nem volt hajlandó foglalkozni a kérdéssel, nagyot bukhatott volna ugyanis.

A képviselők elfogadták a város Közigazgatási Hivataláról szóló rent, mely szerint az eddigi hat helyett ezentúl tíz titkárság működik majd a közigazgatásban: pénzügyi, adóügyi, vagyonjogi, társadalmi tevékenységekkel foglalkozó, építésügyi, kommunális, általános közigazgatási, mezőgazdasági és környezetvédelmi, gazdasági és gazdaságfejlesztési, idegenforgalmi, energetikai, közlekedési, felügyeleti és ellenőrző titkárság. Az ellenzékiek, többek között Petar Balaževič demokrata párti képviselő azzal vádolja a jelenleg hatalmon lévőket, hogy ezzel legalább nyolc új munkahelyet szándékoznak nyitni pártkádereket számára. Maglai Jenő erre reagálva emlékeztetett, hogy jelenleg harmincöttel kevesebben dolgoznak az önkormányzatban, mint tavaly, az elmúlt évek alatt azonban százkilencvenről háromszázkilencvenre duzzadt az alkalmazottak száma. Kijelentette, hogy kevesebb emberrel színvonalasabbá tették a közigazgatás munkáját. A képviselők a városi vízellátással kapcsolatban is döntést hoztak, melynek értelmében a tömbházakban a közös vízórán kívül minden lakásban kötelező lesz saját vízmérőt felszerelni. Ez az intézkedés megkönnyíti majd az egyéni fogyasztás ellenőrzését.

Ebben az évben a díszpolgári cím Dudás Károly írót, publicistát, a Hét Nap volt főszerkesztőjét illeti meg, illetve Milenko Kosanović karikaturistát, illusztrátort. A Pro Urbe díjat Nevenka Bašić Palković könyvtári szaktanácsadó, kurátor, Kovács Tibor sportaktivista és Branko Ćupurdija etnológus, antropológus veheti majd át a városnapi ünnepségen. A Pro Urbe díj odaítélésével kapcsolatban több képviselő is hangot adott annak a véleményének, hogy a díjazottak között nincs horvát nemzetiségű, pedig a díjazottak listájának a város nemzetiségi sokszínűségét kellene tükröznie.

Hét közvállalatban neveztek ki megbízott igazgatót: a Városépítési Igazgatóság élére Blau Péter okleveles mérnök került, a Gázműveket Dragan Božinović okleveles közgazdász irányítja majd, a Távfűtőművek megbízott igazgatója Dervo Ahmetović lett, a Városrendezési Intézet élére Tripolszki Tímea került, a Kéményseprő Kommunális Közvállalat vezetésével Slobodan Prokićot bízták meg. A Szabadkai Rádió igazgatójának kinevezésekor néhány képviselő elmondta, hogy szerinte a megbízott igazgatói pozícióra szánt Ljubiša Stepanović újságíró pártérdeket képvisel, ezért alkalmatlan a feladat ellátására.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..