home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új mászófalat avatnak szombaton Szabadkán
Tóth Tibor
2015.12.10.
LXX. évf. 49. szám

A szabadkai Jovan Mikić Általános Iskola előcsarnokában szombaton adják át az ország legnagyobb, zárt területen található mászófalát. A 10x10 méteres 110 négyzetméter alapterületű falon négy sportoló tud egyszerre gyakorolni. Szabadka területén ezen kívül még három kisebb mászófal található: egy-egy a Politechnikai Középiskolában, a Majsai Úti Általános Iskolában és a Palicsi-tó partján.

Veljko Ostrogonac, a Városi Tanács turizmussal, ifjúsági ügyekkel és sporttal megbízott tagja a minap megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Spartacus Vasutas Hegymászó Klub kiváló eredményeket mutatott fel, hiszen Sara Pirnat (ifik), Sergej Žeželj (serdülők) és Bognár Nóra (serdülők) személyében három országos bajnokkal rendelkezik.

Iso Planić, a Vajdasági Hegymászó Szövetség elnöke elmondta, hogy az új mászófalon gyorsasági és nehézségi versenyek egyaránt rendezhetők.

— A mesterséges mászófalnak köszönhetően jelentősen javulnak majd az edzési feltételek, hiszen a falon nemcsak hazai, hanem rangos nemzetközi versenyek is rendezhetők.

Bognár András, a Spartacus Hegymászóklub keretében működő sportmászó szakosztály elnöke elmondta, hogy egy nagy munkának tettek pontot a végére, hiszen a falat több mint egy évvel ezelőtt kezdték el építeni.

— Ezzel az új, mászást szolgáló eszközzel a mi tagozatunk is komolyabban bekapcsolódhat a komolyabb versenyek szervezésébe. Minden versenyszámban sokkal jobb feltételek állnak rendelkezésünkre, így valójában megmutathatjuk, mit tudunk. A szombati versenyre Szerbia mellett Magyarországról, Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából, konkrétan a Szerb Köztársaságból is várunk versenyzőket. A magyarországi sportolókkal kiváló együttműködést valósítottunk meg, nemrégiben aláírtunk velük egy szerződést, melynek értelmében kölcsönösen támogatjuk egymás versenyeit.

A mászófal ünnepélyes megnyitójára 2015. december 12-én, szombaton, 9 órától kerül sor a Jovan Mikić Általános Iskolában, majd megtartják az országos bajnokság záróünnepségét, ahol a legjobbak oklevelet és plakettet vehetnek át. Az ünnepséget követően kerül sor Vajdaság nyílt bajnokságára, melyet a 6 évesektől kezdve a felnőttekig, nyolc kategóriában rendeznek meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..