home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Új játékok és tornaszerek a Szivárvány óvodában
Írta és fényképezte: Tóth Lívia
2016.12.09.
LXXI. évf. 49. szám
Új játékok és tornaszerek a Szivárvány óvodában

A zentai Rotary Clubban a feleségek is aktívan kiveszik részüket a humanitárius tevékenységből. A Mosolygós alma elnevezésű kezdeményezésükkel óvodákat segítenek. Tavaly a Hófehérke Óvoda Százszorszép épületének gyermekeit örvendeztették meg, az idén pedig a Szivárvány részleg kicsinyeinek szánták az ajándékot. A hölgyek a zentai piactéren mosolygós zöld almákat kínálnak, és a járókelők önkéntes adomány fejében kaphatják meg őket.

Az összegyűlt pénzből tornaszereket és játékokat vásároltak, és ezen a héten adtak át őket új tulajdonosaiknak. Az ovisok alkalmi műsorral köszönték meg a sok-sok színes dobozt és csomagot, melyekből különféle labdák, egyensúlyfejlesztő eszközök, lábbal hajtható kis motorok stb. kerültek elő.

Kopasz Ildikó, a Hófehérke Óvoda igazgatónője elmondta, a Szivárvány épületbe 100-110 gyermek jár a bölcsődésektől kezdve a végzős nagycsoportosokig. Egy kissé már szegényes volt a tornatermük felszerelése, de az óvónők most alaposan bevásároltak, közben pedig természetesen ügyeltek rá, hogy minden korosztálynak jusson torna- és játékszer. Hozzáfűzte, nagyon örülnek a támogatásnak, habár ők maguk sem ülnek ölbe tett kézzel, hiszen igyekeznek minden pályázatot kihasználni a felszerelés bővítésére. Az óvodának azonban tíz épülete van, és úgy kell gazdálkodniuk, hogy mindenki egyformán részesüljön az újdonságokból. 

Sándor József, a zentai Rotary Club soros elnöke megdicsérte a hölgyeket a jó ötletért, a polgárokat pedig az adakozókészségükért. Kiemelte, megelégedéssel tölti el őket, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is sikerült megszólítani az embereket, a Mosolygós alma nevű kezdeményezés által ugyanis tavaly mintegy 70 000, az idén pedig 103 000 dinár gyűlt össze.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..