home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Új intézkedések Szabadkán
Hét Nap Online
2020.03.21.
LXXV. évf. 12. szám
Új intézkedések Szabadkán

A rendkívüli helyzetek szabadkai városi törzskara a Szerb Kormány legújabb intézkedéseivel összhangban, a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, mai ülésén rendelkezést hozott, amellyel ma este 20 órától teljesen beszüntetik a tömegközlekedést Szabadka város területén.

Mától a város területén teljesen beszüntetik a kávézók és éttermek működését (kivéve az ételek házhoz szállítását), továbbá az áruközpontok, fogadóirodák, kaszinók és játéktermek működését.

A városi törzskar rendeletével összhangban holnaptól, március 22-től zárva lesz minden piac Szabadka város területén.

A Kormány utasításaival összhangban engedélyezik az élelem házhoz szállítását, a magán-személygépkocsik forgalmát és a taxik közlekedését.

A városi törzskar korábban már elrendelte a közterületek, az utcák, egészségügyi intézményekhez vezető utak, gyermekjátszóterek, autóbusz-megállók, sétányok, parki sétányok, platók és hasonlók fertőtlenítését.
A Szerb Köztársaság Kormányának rendeletével és a jelenlegi járványügyi helyzettel összhangban még egyszer arra kérjük polgártársainkat, hogy legyenek maximálisan öntudatosak és fegyelmezettek, és szigorúan tartsanak tiszteletben minden, az egészség megóvására vonatkozó ajánlást.

Úgyszintén arra kérünk mindenkit, aki az utóbbi 14 napban érkezett az országba, hogy a legrövidebb időn belül jelentkezzen az illetékes Közegészségügyi Intézetnek, s hogy tartsa tiszteletben az önkéntes karantén intézkedéseit. Ehhez a felhíváshoz csatlakozik minden egészségügyi dolgozónk is. 

  A Rendkívüli Helyzetek Törzskarának főnöke
                                                                                     Bogdan Laban polgármester

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..