home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Új helyen, régi barátokkal
(mko)
2011.12.21.
LXVI. évf. 51. szám
Új helyen, régi barátokkal

Nemigen szoktuk már megkérdezni egymástól, kinek mit hozott a Mikulás -- nemcsak azért, mert már szülők és nagyszülők lettünk, és elvesztettük illúzióinkat, hanem azért is, mert ezekben a napokban már izgatottan várjuk, hogy elhagyja a nyomdát a Vajdasági Magyar Kalendárium legújabb kötete,...

Nemigen szoktuk már megkérdezni egymástól, kinek mit hozott a Mikulás -- nemcsak azért, mert már szülők és nagyszülők lettünk, és elvesztettük illúzióinkat, hanem azért is, mert ezekben a napokban már izgatottan várjuk, hogy elhagyja a nyomdát a Vajdasági Magyar Kalendárium legújabb kötete, és viszontlássuk két hónapos munkánk eredményét. Szerkesztőségi örömmel fogadjuk hát az új ,,családtag''-ot, nézegetjük, babusgatjuk, bíráljuk egy darabig...., aztán útjára bocsátjuk.

- Szabó Attila felvételei

Első állomásként (immár negyedik-ötödik éve, ki tudja?), az adventi ünnepek keretében szegedi tudósítónk, Kisimre Ferenc, illetve a VMDK szegedi tagozata elnökének, Nagy Abonyi Attila meghívásának teszünk eleget. A hagyományos baráti találkozóra az idén is sor került az elmúlt szerdán, december 14-én -- egy nappal később, hogy a Hét Nap és a Vajdasági Magyar Kalendárium fő- és felelős szerkesztője, Dudás Károly Budapesten átvette a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.
A szegedi Millennium Kávéház felújított emeleti tanácstermében fogadták a vendéglátók szerkesztőségi ,,különítményünk''-et: az ünnepeltet, valamint Kókai Szilveszter igazgatót, Molnár Krekity Olgát, a kalendárium szerkesztőjét, Tóth Líviát, a Bánáti Újság szerkesztőjét, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnökét, Szalai Attila karikaturistát, Szabó Attila fotóriportert, Lackó Ildikó lapterjesztőt.
A műsor moderátoraként először Kisimre Ferenc újságíró köszöntötte a telt ház közönségét, a kirajzott délvidékieket és a határon túlról érkezetteket, majd az ünnepelttel, Dudás Károllyal beszélgetett el a kitüntetés kapcsán az újságírói munka erkölcsi megbecsüléséről, az új médiastratégiáról, a lapszerkesztés örömeiről és buktatóiról, hetilapunk jelenéről és jövőjéről. Példányszámunkról, anyagi gondjainkról Kókai Szilveszter igazgató beszélt.
A 15. Vajdasági Magyar Kalendárium tartalmát Molnár Krekity Olga szerkesztő mutatta be. A címoldali fotóhoz, a csókai Kilenclyukú hídhoz kapcsolódó jegyzetét, valamint a Kárpát-medencei barangolásairól született írásainak egyikét olvasta fel Tóth Lívia -- ízelítőül az egybegyűlteknek, hogy hallhassanak is valamit a kalendárium gazdag anyagából. Szalai Attila karikatúráinak alkalmi kiállítása is ezt tükrözte.
Élőújságunkat jelenlétével megtisztelte Kondé Lajos római katolikus püspöki helynök, Dušan Marjanović, a horvát kisebbségi önkormányzat szegedi elnöke, Gál Imre, az Erdélyi Kör szegedi elnöke, továbbá a szegedma.hu internetes újság és a TELIN TV szerkesztősége.
Köszönjük az együtt töltött tartalmas adventi estét!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..