Új erőre kapott Fejértelepen a remény lángocskája

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Új erőre kapott Fejértelepen a remény lángocskája

Pislákoló fehértemplomi reménysugárMottó: ''Miért fekszel jászolba', ég királya?” (Babits Mihály)Ezzel az idézettel rajtolt Fejértelepen immár tizenkettedik alkalommal a vándorjellegű dél-bánáti betlehemesek és karácsonyi szokások találkozója. Sajnos a bensőséges hangulat...

Pislákoló fehértemplomi reménysugár

Mottó: ''Miért fekszel jászolba', ég királya?” (Babits Mihály)
Ezzel az idézettel rajtolt Fejértelepen immár tizenkettedik alkalommal a vándorjellegű dél-bánáti betlehemesek és karácsonyi szokások találkozója. Sajnos a bensőséges hangulat ellenére az idei szemle szervezőiben is felötlött a hogyan tovább kérdése. Meglátásaiknak egy későbbi eszmecsere során mindenképpen napirendre kell kerülniük.
Arról viszont már most szabadon szólhatunk, hogy Fejértelep határozott léptekkel halad a fejlődés útján, és lelkiismeretes házigazdája lesz a huszadik Dél-bánáti Szemlének is 2009 tavaszán. Természeti adottságainak (is) köszönhetően a falu az öko-etno település címet is kiérdemelte, a soron következő esztendőre pedig újabb jelentős beruházásokat helyeztek kilátásba -- nyilatkozta Csányi László, a fejértelepi helyi közösség tanácsának elnöke. Természetesen ő is üdvözölte az esemény vendégeit, de előbb a fennállása óta számított ötvenkettedik fellépését jegyző Dél Pacsirtái Gyermekkórus válogatott néhány lélekemelő dalt, majd Ötvös Pintér Valéria, a helybeli Ady Endre Művelődési Egyesület elnök asszonya, valamint msgr. Fisher János esperesplébános és Halász Béla tiszteletes úr köszöntő gondolatai hangzottak el. A találkozót, melynek fővédnöke Versec község és a Szekeres László Alapítvány volt, Čedomir Živković községi elnök nyitotta meg.
A helybeli Ady Endre ME csapatán kívül további tizenhárom csoport mutatkozott be a felújított Nagyszállodaként is ismert művelődési ház színpadán. Fellépett a verseci Petőfi Sándor Kultúregyesület anyanyelvápoló csoportja, illetve a Hagyományápoló Kör, valamint a székelykevei Szalmaszál IME és a hittanosok, Keveváráról az anyanyelvápoló csoport, Ürményházáról a Petőfi Sándor ME, Udvarszállásról pedig a Petőfi Sándor MME gyermekei hoztak egy-egy karácsonyi/betlehemi játékot, szokást. Torontálvásárhelyről a József Attila MO énekkara, a Kéknefelejcs énekcsoport és a Református Egyházközség kórusa érkezett, a hertelendyfalvi Református Egyházközség pedig a Tamási Áron SZMME-vel együtt mutatkozott be. A ''megszokott” csoportokon kívül a rendezvényhez végre a fehértemplomiak is felzárkóztak. Király Tibor atya felkészítésében a város legidősebb és a legifjabb magyarjai képviselték az ottani Magyar Kultúrkört. Kíséretükben a sokkal népesebb, cseh ajkú katolikusok érkeztek, saját anyanyelvükön összeállított rövid, alkalmi műsorral. Reménykeltő jó érzés volt újra nagy családnak lenni.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Új erőre kapott Fejértelepen a remény lángocskája
Szabadkai Napló
Új erőre kapott Fejértelepen a remény lángocskája
Média
Facebook

Támogatóink