home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Új beruházás: egészségügyi biztosítás
(Tha)
2007.05.23.
LXII. évf. 21. szám
Új beruházás: egészségügyi biztosítás

Sajtótájékoztató: Tamer Tecirlioglu, Goran Pekez és Ratko Živković - Szabó Attila fotójaEz év áprilisától a japán tulajdonban levő zentai dohánygyárban magán egészségügyi biztosítást kötöttek valamennyi állandó munkaviszonyban lévő dolgozó javára. Ez a forma a betegellátás magasab...

Sajtótájékoztató: Tamer Tecirlioglu, Goran Pekez és Ratko Živković - Szabó Attila fotója

Ez év áprilisától a japán tulajdonban levő zentai dohánygyárban magán egészségügyi biztosítást kötöttek valamennyi állandó munkaviszonyban lévő dolgozó javára. Ez a forma a betegellátás magasabb formáját és a gyógyítás során felmerülő költségek megtérítését garantálja, lehetővé teszi az egészségügyi intézmény megválasztását, valamint olyan kiadások lefedését is, amelyek az állami biztosításon kívül esnek. A szerződés alapján a foglalkoztatottaknak nem kell semmiféle hozzájárulást fizetniük, valamint igénybe vehetik azokat a szolgáltatásokat is, amelyek kimaradtak a kötelező egészségügyi biztosításból, mint például a fogászati rendelés. Magában foglalja a megelőző vizsgálatokat, ingyenes gyógyszereket a megállapított határokon belül, a várandós nők és kisbabák kiegészítő biztosítását 7500 eurós összegig évente. A kedvezmény, amelyet a Delta Generali Biztosító szavatol, Szerbián kívül az egész volt Jugoszlávia és Albánia területére egyaránt vonatkozik - hallottuk a JTI zentai kirendeltségében megtartott sajtótájékoztatón. Hozzá kell tenni azt is, hogy ez nem zárja ki a rendes állami egészségügyi biztosítás jogát sem, ami azért fontos, mert ez csak az állandó munkaviszonyban levőkre vonatkozik, a családtagjaikra már nem. Csakúgy, mint a szerződéses termelőkre és az idénymunkásokra sem.
Tamer Tecirlioglu igazgató úr szerint ez újabb bizonyítéka annak, hogy a vállalat nemcsak a gyár és a lokális közösség fejlesztésével foglalkozik, hanem a munkások életfeltételeinek a javításával is. A befektetések sorában nagyon fontosnak tartják azokat is, amelyek magukra az emberekre, az alkalmazottaikra vonatkoznak. Először megfelelő összeget fordítottak munkahelyek létesítésére, majd az új dolgozók szakmai továbbképzése következett, végül az egészségügyi biztosítás. Büszkék arra, hogy ők az első üzem, amely ilyen módon is törődik a foglalkoztatottakkal.
A JT International zentai gyárában jelenleg 122 munkás dolgozik, akik közül harmincan a tavalyi évben nyertek felvételt. A terveik szerint a Tisza-parti városban ebben az évben még harminc dolgozó helyezkedhet el. A JTI belgrádi irodájában további 89 foglalkoztatott van, de 2007 végéig várhatóan összesen 250-en lesznek. Természetesen nem szabad megfeledkezni a 600 szerződéses dohánytermelőről és a 350 idénymunkásról sem, ami azt jelenti, hogy Szerbiában mintegy 1200 család valósítja meg jövedelmét a JTI segítségével.
A zentai üzem korszerűsítésére eddig 45 millió dollárt fordítottak, de kötelezték magukat, hogy a következő években több mint 100 millió dollárt fektetnek be Szerbiában.
Zentán a dohánygyár volt a védnöke az 500. évfordulóra szervezett ünnepségnek, a Szociális Védelmi Központnak kombit és szeretetcsomagokat ajándékoztak, törekedtek arra, hogy a cigarettagyártás beindítása alkalmából szervezett rendezvényük valamilyen formában nyitott legyen a polgárok előtt is. A JTI pénzelésében hamarosan megkezdődik a zentai színházterem renoválása is. Az utóbbi projektum értéke egyébként meghaladja a százezer dollárt.
A sajtótájékoztatón részt vett még Goran Pekez, a JTI adriai körzetének marketing- és jogi ügyek felelőse és Ratko Živković, a Delta Generali Biztosító képviseletében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..