home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Túlnőtt Torda határán
D. J.
2005.04.20.
LX. évf. 16. szám

Mintegy két hónapig tartott a IV. Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat, amely április elején színvonalas ünnepi műsorral, a Tordai esttel zárult. Az elmúlt időszakban a helybeliek és a környékről a faluba látogatók mintegy harminc különféle programot tekintettek meg. A színházi előadásokon és a...

Mintegy két hónapig tartott a IV. Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat, amely április elején színvonalas ünnepi műsorral, a Tordai esttel zárult.
Az elmúlt időszakban a helybeliek és a környékről a faluba látogatók mintegy harminc különféle programot tekintettek meg. A színházi előadásokon és a zenés, táncos, vidám esteken kívül voltak irodalmi estek, amelyeken a legjelentősebb bánsági, illetve vajdasági írók, költők vendégeskedtek, bálak, kiállítások, valamint szakelőadások a termelők részére. A fellépők, a látogatók és az események számát és színvonalát tekintve ez volt eddig a legjobb rendezvénysorozat. Bemutatkozók az egész Vajdaság területéről, de külföldről is érkeztek. Elmondhatjuk, hogy a Tordai Művelődési Napok túlnőtt Torda határán, és a bánsági magyarok egyik legrangosabb rendezvényévé vált.
A záróműsorban a vendégek között jelen volt Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke, Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház alelnöke, dr. Lódi Gábor, a Tartományi Végrehajtó Tanács alelnöke, Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Sipos Ottó, a belgrádi Magyar Nagykövetség képviseletében, továbbá Bodor Ferenc és dr. Szabó József, a két magyarországi testvértelepülés, Tiszaalpár és Bihartorda polgármestere. A programban felléptek a helybeli Petőfi Sándor ME táncosai, énekesei, versmondói, a népi zenekar, az elszármazottak (a Juhász zenekar és a Bába táncospár), valamint a bihartordai asszonykórus és tánccsoport.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..