Torontálvásárhelyen is megtört a jég!

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Torontálvásárhelyen is megtört a jég!

Az alkalmi vegyes kórus fellépéseRendhagyó irodalmi teadélután keretében a torontálvásárhelyi református egyházközség gyülekezeti otthonában március 14-én, a József Attila Művelődési Otthonban pedig március 15-én tartottak alkalmi ünnepséget 1848-ra emlékezve címmel. Idestova hetven év után...

Az alkalmi vegyes kórus fellépése

Rendhagyó irodalmi teadélután keretében a torontálvásárhelyi református egyházközség gyülekezeti otthonában március 14-én, a József Attila Művelődési Otthonban pedig március 15-én tartottak alkalmi ünnepséget 1848-ra emlékezve címmel. Idestova hetven év után, vagyis a település ''felszabadulása” utáni történelmében első ízben hozták tető alá március idusán ezt a rendezvényt. Az esemény a legmerészebb várakozást is felülmúlva szinte zsúfolásig töltötte meg érdeklődőkkel a helyi Kultúrház emeleti kistermét. Az egybegyűltek között ott voltak a falu elöljárói, a közéletben szerepet vállaló értelmiségiek, lelkészek, az iskola magyar tagozatainak felsős diákjai, de eljött a település számos polgára is, akiben a meghívó a nemzeti öntudat húrját is megrezegtette.
A rendezvényt a József Attila Művelődési Otthon irodalmi szakköre szervezte Mérges Eszter, valamint Nyíregyházi Elvira koordinálásával. Szemelvények hangzottak el a korabeli krónikák helytörténeti feljegyzéseiből is, szépemlékű debellátsi őseink megpróbáltatásairól, melyeket a forradalom idején tett szín- és hitvallásuk miatt szükségeltetett elszenvedniük. Felléptek a szakkör versmondói, az alkalmi vegyes kar, a Kéknefelejcs énekcsoport. Régmúlt idők harctereinek hevességét idézte a furulyaszó, Petőfi és Wass Albert versei egy régi márciusra emlékeztettek. A búcsúszó helyett végül a honfoglalási dallamban megfogalmazott üzenet röppent sólyomszárnyon a magasba és az az érzés, hogy immár Torontálvásárhelyen is megtört a jég!

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Torontálvásárhelyen is megtört a jég!
Szabadkai Napló
Torontálvásárhelyen is megtört a jég!
Média
Facebook

Támogatóink