home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Törökbecsén a HÁLÓ
István Márta
2008.04.23.
LXIII. évf. 17. szám
Törökbecsén a HÁLÓ

Szürke, fázós, esőt ígérő szombat reggel. A megbeszélt időpontban lelkes nagykikindai és környékbeli ifjakból álló csoport töltötte be a bérelt mikrobuszt, majd a vezető Törökbecse felé vette az irányt. Míg a végtelenbe nyúló bánsági út zsendülő búzamezők között vezetett, a csevegést csupán...

Szürke, fázós, esőt ígérő szombat reggel. A megbeszélt időpontban lelkes nagykikindai és környékbeli ifjakból álló csoport töltötte be a bérelt mikrobuszt, majd a vezető Törökbecse felé vette az irányt. Míg a végtelenbe nyúló bánsági út zsendülő búzamezők között vezetett, a csevegést csupán az esőcseppek kopogása zavarta meg. Áprilisi zivatar söpört rajtunk végig, amelytől szabadulva már semmi sem akadályozhatta meg a hangulat fokozódását. Miután megérkeztünk a törökbecsei Assisi Szent Klára plébániára, vendéglátóink örömteli fogadtatásban részesítettek. Micsik Béla, Makó Robi és Varjú Viktor a szervezők, Sóti János SJ plébános igazi házigazdaként minden vendéget személyesen üdvözölt. A Kárpát-medencei magyar katolikus közösségek között kapcsolatokat építő Háló-mozgalom délvidéki régiója először szervezett Törökbecsén találkozót. Az összejövetel mottója a következő volt: ,,Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne. Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik.” (Jn.6,48-59)
Hamarosan megtelt a patinás, barokk díszítésű, hűvös méltósággal várakozó, jövőre a 200. évét ünneplő templom. A mintegy nyolcvan résztvevő Vajdaság 16 helységéből és az anyaországból érkezett. Szeibert András, a Háló egyik alapítója és szervezője a mozgalomról szóló ismertetőjében a 21. század embereinek problémáiról beszélt, melyeket szerinte úgy lehetne megoldani, ha az ember nem magányosodna el. Nemeshegyi Péter SJ jezsuita szerzetes, egyetemi tanár, dékán Mi a Biblia? címmel tartotta meg az előadást.
A referátumokat kiscsoportos beszélgetés, városnézés, szentmise és kulturális program követte, Szabó László helytörténész Törökbecse múltját idézte fel.
A regionális Háló idei rendezvényei folytatódnak a Vajdaságban: ifjúsági találkozó lesz május 10-én Nagykikindán, majd a zentai kerület találkozóját tartják meg május 24-én.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..