home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tizenöt percen múlt
Talpai Lóránt
2019.04.26.
LXXIV. évf. 17. szám
Tizenöt percen múlt

Negyed órán múlt a Notre-Dame totális megsemmisülése — Öt éven belül szeretnék újjáépíteni a Notre-Dame-ot — Benzinnel akart bemenni egy férfi egy New York-i templomba

 

Negyed órán múlt a Notre-Dame totális megsemmisülése

Tizenöt perc, és már nincs mit megmenteniük a tűzoltóknak a tűzvész martalékává lett Notre-Dame-ból. Apró vigasz a tragédiában, hogy bár korábban elveszettnek nyilvánították, a romok között megtalálták például a párizsi székesegyház ledőlt huszártornyának kakasformájú ereklyetartóját. „A hatóságok egyértelművé tették: nincs okunk mást feltételezni, minthogy egy baleset okozta a tüzet. Ettől függetlenül ötven nyomozó továbbra is dolgozik az ügyön, hogy megtudjuk a teljes igazságot” — magyarázta a francia belügyminiszter, Christophe Castaner. Bár a katedrális tetőszerkezete teljesen leégett, a világhírű ikertornyok, a nyolcezer sípból álló orgona és a kincstárban található, felbecsülhetetlen értékű műtárgyak épségben maradtak. És ez csak a tűzoltók tizenkét órán át tartó munkájának köszönhető.

 

Öt éven belül szeretnék újjáépíteni a Notre-Dame-ot 

Franciaország öt éven belül újjáépíti a párizsi Notre-Dame-székesegyházat, mely még szebb lesz — mondta Emmanuel Macron elnök az Élysée-palotából a francia televízió által közvetített beszédében. „Rajtunk áll, hogy a katasztrófát lehetőséggé változtassuk, hogy összefogjunk, mélyen elgondolkodjunk, és jobbak legyünk, mint eddig. Rajtunk áll, hogy megtaláljuk a közös nemzeti programunkhoz vezető utat” — nyilatkozta Macron. Rövid beszédében az elnök közölte, hogy határozatlan időre elnapolja a jobb életkörülményekért hónapok óta tüntető sárgamellényesek mozgalmának hatására tervezett intézkedések bejelentését. „Most nem ennek van az ideje” — mondta.

 

Benzinnel akart bemenni egy férfi egy New York-i templomba

A New York-i Szent Patrick-katedrálisnál őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines palackkal akart bejutni a templomba — adta hírül a New York-i érsekség. A későbbi rendőrségi közlemény szerint a zavart idegállapotban levő férfinál gyufát is találtak. Dulakodás nem történt, a férfi megadta magát. A New York-i rendőrség terrorelhárító részlegének vezetője, John Miller a sajtótájékoztatóján elmondta: az incidens helyi idő szerint valamivel este 8 óra előtt történt, amikor a templom csaknem tele volt. A férfi bejutott a katedrális ajtaján, de a biztonsági őrök feltartóztatták, és hívták a rendőröket. Közben a két palackból némi benzin ömlött a templom kövezetére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..