Téli munkássportjátékok – hagyomány, amely összeköt

Téli munkássportjátékok – hagyomány, amely összeköt

A helyi Spartacus Tekeklub szervezésében január 24-e és március 14-e között zajlottak Torontálvásárhelyen az idei téli munkássportjátékok

A díjkiosztóval és hangulatos mulatsággal egybekötött fináléra március tizenhetedikén került sor, a falu 1918-ban alapított Nyúl Vadászegyesületének székházában. Az összejövetel zenei aláfestéséről Győri Zoltán gondoskodott.


Torontál

Torontál, PK Ljavroš, Jánosok, Ujedinjeni – Egyesültek, Pančevački luzeri, Forto – Sasi Antal, Pajtások, Nyugdíjasok, Fair play. A tornán hét torontálvásárhelyi, illetve egy-egy nagylajosfalvi és pancsovai csapat mérte össze rátermettségét. A csoportküzdelmek között fennmaradt „szabadnapokon” további huszonpár játékos küzdött egyéniben.


Jánosok

Az idei torna bajnokainak járó serleget a tavalyi sereghajtók, a Torontál csapata érdemelte ki. A 2017-es torna legjobbjai, vagyis a Jánosok most a második helyen végeztek, a dobogó legalsó fokára pedig a nagylajosfalvi (padinai) PK Ljavroš legénysége léphetett végül. A sereghajtókat megillető vándorviharlámpást a debütáló Fair play csapatkapitánya vette át.


PK Ljavroš

Az egyéni teljesítmények legsikeresebbjei a torontálvásárhelyi Fazekas Ferenc (537 ütött fával) és ifj.Balog János (529 ütött fával), valamint Dobričanin Kamenko a pancsovai vendégcsapat játékosa voltak. Ez utóbbi 522 ütött fával.


Fair play

A torna sikerességének értékelésére Decsov Tamás klubelnököt kértük fel. Beszélgetésünk során szó esett e sportrendezvény jövőjéről is, illetve az 1936-ban alapított Spartacus Tekeklub csapatainak hétköznapi gondjairól is.

Vonatkozó írásunkat március 28-i nyomtatott lapszámunkban olvashatják.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink