home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tegyük teljessé a kistérségi médiatárat!
(Tha)
2010.06.23.
LXV. évf. 25. szám
Tegyük teljessé a kistérségi médiatárat!

A közgyűlés munkaelnöksége: Klemm József, Tóth Lívia, Léphaft Pál és Máriás Endre - Szabó Attila fotójaKözgyűlést tartott a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete Szabadkán, a Magyar Ház üléstermében megtartották a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének közgyűlését. Elfogadták az újra beje...

A közgyűlés munkaelnöksége: Klemm József, Tóth Lívia, Léphaft Pál és Máriás Endre - Szabó Attila fotója

Közgyűlést tartott a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete
Szabadkán, a Magyar Ház üléstermében megtartották a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének közgyűlését. Elfogadták az újra bejegyzéshez szükséges módosított alapszabályt, valamint a tavaly novemberben megválasztott új elnökség összegezte az eddigi munkáját.
Tóth Lívia, a VMÚE elnöke elmondta, mivel előzőleg az egyesületben hosszabb ideig szünetelt a munka, a legsürgősebb feladat ''soraik rendezése” volt. A szakmai szervezetnek jelenleg mintegy száz bejegyzett tagja van, de természetesen továbbra is várják a csatlakozni kívánó kollégák jelentkezését. Az évi munkatervben szereplő feladatok közül rendkívül fontosnak tartja, hogy elkészült a kistérségi médiatár, amelyben a vajdasági településeken működő magyar nyelvű helyi írott és elektronikus médiumok jegyzékét állították össze. Mivel az adatbázis -- amely az egyesület honlapján: www.vmue.org.rs található -- még nem teljes, felkért mindenkit, járuljanak hozzá a kiegészítéséhez. A jelenlévőkkel ismertette az elnökség azon döntését, hogy a VMÚE saját újságírói díjat alapít, amelyet a következő évben szeretnének először átadni, valamint beszélt az Újságírók Magyarkanizsai Egyesületével kötött együttműködési megállapodásról és az újságíróbálról is, amelyet szeretnének rendszeresen megtartani.
Klemm József alelnök beszámolt a szlovéniai Lendván megtartott nemzetközi médiakonferenciáról. Az összejövetelen a VMÚE elnökségének néhány tagja is részt vett és figyelemreméltó felszólalásokkal járult hozzá a találkozó sikeréhez. A külhoni magyar újságírók felvállalták, hogy az egységes magyar médiastratégiában megfogalmazzák a külhoni magyar médiastratégiára vonatkozó részt. Két nyertes pályázatnak köszönhetően a lendvai párbeszéd Csókán folytatódhat, ahol július 1-je és 4-e között Kárpát-medencei magyar újságíró-találkozót és továbbképzést rendeznek.
Léphaft Pál, az egyesület másik alelnöke elemezte a Magyar Nemzeti Tanács által kidolgozott és közzétett médiastratégiát, majd az ezzel kapcsolatban kialakult vita után az egybegyűltek arra a megállapodásra jutottak, hogy a tervezet kapcsán a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének is meg kell fogalmaznia az álláspontját.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..