home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tavaszi sminktrendek
Salvai Ramona
2018.04.23.
LXXIII. évf. 16. szám
Tavaszi sminktrendek

Amíg nem is olyan régen egyértelműen az diktálta a trendeket, amit a kifutókon láttunk megszületni, addig a közösségi média térhódítása óta a tendencia közel sem ilyen egyértelmű.

A kifutó és a valóság mellé — újabb térként — megérkezett az Instagram világa is. A három univerzum néha egészen eltérő trendeket sorakoztat fel, máskor pedig igen hasonló, tökéletesen egy irányba mutató elveket mutat be, majd népszerűsít. Az Instagram nagy segítség lehet, ha ezek a trendek éppenséggel fedik egymást.

A divat, szépségápolás témájában tevékenykedő bloggerek, vloggerek, influencerek azok az egyének, akik hétköznapi nyelvre fordítják a high fashion legújabb invencióit. Megmutatják, hogyan építsük be őket a gardróbunkba, illetve smink esetében a napi rutinunkba. Az alábbiakban olyan sminktrendeket listáztunk, amelyek a kifutókról az Instagramra is lecsorogtak, és legyen szó hétköznapibb vagy alkalmibb jellegről, egyvalami biztosan közös bennük: irányadónak számítanak a szezonban.


 

A sárga szemhéjpúder

A sárga szín egyébként is domináns a szezon színpalettájában. Ebből pedig ezúttal a sminktrendek sem maradnak ki. Nemcsak az árnyalatait tekintve van több lehetőségünk, de az alkalmazásra is bőven akad inspiráció a kifutókat és az Instagram-feedet mustrázva. A bátrabbak nyugodtan bevállalhatnak egy élénkebb, teljes szemhéjat befedő lookot. A visszafogottabb megjelenésre vágyóknak pedig a foltszerűen felvitt, halványabb árnyalatok lehetnek a szimpatikusabbak. Kombinálható más színnel, sőt, akár egy hagyományos tusvonallal is. Így a hétköznapi, egyszerűbb hatástól az egészen extravagánsig bármeddig fokozható.


 

A pirosító

Egyáltalán nem új trend — sokkal inkább egy visszatérő klasszikus. Ugyanúgy lehet részese egy munkahelyi sminknek, mint egy bulizós vagy mozizós este megjelenésének. Az idei tavaszi-nyári kollekciók bemutatásakor olyan brandeknél volt különösen jelentős, mint Nina Ricci, a Banana Republic vagy a Club Monaco. A Jacquemus sminkmestere, Dick Page úgy találta meg a kívánt árnyalatát, hogy barna, burgundi és piros rúzsokkal kísérletezett. Az Instagram-trendeknél előtérbe került még a hagyományos rózsaszín is, kezdve a lágyabb, természetesebb árnyalatoktól az egészen hangsúlyos pírig.


 

Kristályok

A kristályos smink volt talán a 2018. évi divatbemutatók legjelentősebbike. Apró kövecskék az egyébként természetesre sminkelt arcon — ez több tervezőnél is megjelent, például a Givenchy vagy a Thom Browne bemutatóin is. Többféle megoldás született. A Dries van Noten modelljein két look is készült: az egyik esetben a szemhéjra került egy sor Swarovski kristály, a másik verziónál viszont az ajkakra. Jeremy Scott azonban egy egészen más koncepciót hozott elénk. Ő három nagyobb követ helyezett el a modellek arcára, a szemüreg alsó részére. Megoldásának különlegességét és egyediségét fokozta, hogy modellenként eltértek a kristályok színtónusai.

A trend ez esetben egy kicsit nagyobb kihívás elé állította az Instagram alkotóit. Viszont még így is született nem egy kreatív megoldás. Volt, aki a szempillák tövében rajzolt ívet egy kristálysorból, más a szem alsó ívét díszítette különböző alakú és jellegű kristályokkal. Ám azok a megoldások is érdekesek, amelyek az arc más-más pontjaira helyeznek el köveket. Kísérletezni mindig izgalmas és szükséges is, viszont a kristálydíszítés egyelőre inkább az alkalmi jelleg felé tendál.


 

Klasszikus cicaszemek

A cicás tusvonal legalább olyan klasszikus, mint a pirosító. Nem múló trend, csupán időnként erőteljesebben és többféle változatban van jelen. A sminkmesterek ebben a szezonban Kleopátra ikonikus tusvonalát vették inspirációs forrásként, és alkották meg a megszokottnál is hangsúlyosabb, erősebb verziójukat. A legkedveltebb megoldás láthatóan az, amelynél a tusvonal a belső szemzug felé szűkülve egy jól definiált kiindulópontot ad a kifelé haladó, dinamikus és fokozatosan szélesedő vonal számára. Ezt láthattuk a Marc Jacobs vagy a Roberto Cavalli kollekcióit bemutató modelleken is. Egy másik verzióra példák a Tom Ford és a Tommy Hilfiger bemutatói. Itt csak a szemhéjra került erőteljesebb, vastagabb, szinte foltszerű fekete smink.

Az Instagram ez esetben szintén nem maradt el. A tusvonal minden téren és valószínűleg mindenkor klasszikus.


(Forrás: Allure.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..